Στην απεργία του ΠΑΜΕ η απάντηση

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, που έγκαιρα προειδοποίησε τους εργαζόμενους πριν από τις εκλογές: Η αντιλαϊκή θύελλα είναι εδώ, σαρώνει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και δεν θα έχει τελειωμό αν ο λαός δεν ορθώσει τείχη σε αυτή την πολιτική, μέχρι να την ανατρέψει.
Τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση περιέχονταν στο πρόγραμμά της. Το ΠΑΣΟΚ δεν έταξε στους εργαζόμενους λαγούς με πετραχήλια, όπως υποστηρίζουν, για τους δικούς τους λόγους, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί η ΝΔ και συναινεί, γιατί η θύελλα των μέτρων επίσης περιεχόταν στο πρόγραμμά της. Και οι δύο έχουν συναποφασίσει όλα αυτά στο πλαίσιο της ΕΕ. Τα συναποφάσισαν πριν από την κρίση. Το ίδιο και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Απλώς τώρα βρήκαν την ευκαιρία να εκβιάζουν τους εργαζόμενους στο όνομα της κρίσης, για να τους υποτάξουν και να περάσουν τα μέτρα δίχως αντιστάσεις. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αυτά που θα έρθουν παίρνονται για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, η ανταγωνιστικότητά του, στη λυσσαλέα κούρσα να υπερισχύσει απέναντι στους ανταγωνιστές του.
Τούτη η ώρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου είναι πράγματι ώρα ευθύνης. Μόνο που ευθύνη δεν είναι αυτό που ισχυρίζονται μαζί μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση, ΝΔ, ΕΕ, ΛΑΟΣ και διάφορα άλλα κοράκια, δηλαδή να σκύψουν το κεφάλι. Ευθύνη είναι για τον λαό το παρόν και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Για αυτό και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους.
Τούτη την ώρα ο κάθε εργάτης, ο κάθε υπάλληλος, ο φτωχός αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας πρέπει να ξεπεράσει φόβους, εκβιασμούς, φάκες που του στήνουν. Να αναλογιστεί τι σημαίνουν για τον ίδιο δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, μείωση μισθών, αύξηση της φορολογίας, περικοπή παροχών Υγείας, Πρόνοιας κ.ά., καθώς και αυτά που έρχονται στη συνέχεια: περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, απελευθέρωση του κατώτατου μισθού κ.ά.
Αυτά πρέπει να φοβηθούν: την οριστική καταδίκη στην ανασφάλεια, στη φτώχεια.
Να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η επίθεση δεν αφορά μόνο κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, αφορά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, είτε δουλεύουν στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, είτε είναι μισθωτοί είτε αυτοαπασχολούμενοι. Είναι πόλεμος. Και στον πόλεμο πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη απάντηση. Λαϊκός ξεσηκωμός!
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου μπορεί να γίνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα.
Μαζική συμμετοχή στον αγώνα, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταδίκη των εργοδοτικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έβαλαν και εξακολουθούν να βάζουν πλάτη στην προώθηση αυτής της πολιτικής.


Σχολιάστε εδώ