Σε «πολεμική αντεπίθεση» καλεί τους εργαζομένους το ΚΚΕ

Η απεργία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό αλλά, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για πάγωμα των μισθών, αύξηση φόρων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παίρνει νέα διάσταση, πολύ περισσότερο που την ίδια μέρα απεργεί και η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Στο ΚΚΕ κάνουν λόγο για πόλεμο που έχει ξεκινήσει κατά των εργαζομένων η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και ως εκ τούτου η ίδια η Α. Παπαρήγα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κάλεσε τους εργαζόμενους σε «πολεμική αντεπίθεση» προκειμένου οι κυβερνώντες «να φοβηθούν τον λαό» και όχι να φοβηθεί ο λαός από την τρομοκρατία που ασκείται με πρόσχημα την οικονομική κρίση προκειμένου να περάσουν με λαϊκή ανοχή τα επώδυνα οικονομικά μέτρα.
Στον Περισσό έχουν με κατηγορηματικό τρόπο απορρίψει την έκκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση με σκοπό «την έξοδο από την κρίση» και υπενθυμίζουν ότι από την προεκλογική κιόλας περίοδο τόνιζαν ότι «έρχεται αντιλαϊκή θύελλα» όποιο κόμμα και εάν βγει στην κυβέρνηση. «Όταν τα λέγαμε αυτά προεκλογικά, τονίζουν, μας έλεγαν ότι καταστροφολογούμε και δεν βλέπουμε το φιλολαϊκό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα», λένε στελέχη του ΚΚΕ, «δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις, τις οποίες έτσι και αλλιώς τις περιμέναμε και δεν αιφνιδιαστήκαμε καθόλου. Για αυτό είπαμε», συνεχίζουν, «από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης ότι θα κάνουμε πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης αφού ξέραμε τις επιδιώξεις της, τις οποίες άλλωστε δεν είχε κρύψει ποτέ».
Στον Περισσό εκτιμούν ότι εάν δεν υπάρξει τώρα λαϊκή αντίδραση στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, αυτά θα συνεχιστούν γυρνώντας τους εργαζόμενους στον Μεσαίωνα, αφού στην πορεία δεν θα μείνει ίχνος από τις όποιες κατακτήσεις απέσπασαν με αγώνες οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ταυτόχρονα με την πολεμική στην κυβέρνηση, το ΚΚΕ δεν παραλείπει να ασκεί κριτική και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, λένε, βάζει «πλάτη» στην κυβέρνηση προκειμένου να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ για τον ΛΑΟΣ τονίζουν ότι όχι μόνο στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά έχει αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων καλώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση τους εισαγγελείς να επέμβουν και να ασκήσουν διώξεις στους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα. Στο απυρόβλητο δεν μένει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ο Περισσός εκτιμάει ότι με τη θέση του για προγραμματική αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά βοηθάει στην αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης αφού καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να πάρει και φιλολαϊκά μέτρα. Η ίδια η Α. Παπαρήγα απέκλεισε για μια ακόμα φορά κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με τον κόσμο που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι την ηγεσία, βρισκόμαστε στο κίνημα και τονίζοντας ότι όλα όσα λέγονται για την συνεργασία και κοινή δράση ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ είναι «παιχνίδι εντυπώσεων».
Τα στελέχη του κόμματος δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια καλλιέργειας φόβου στους εργαζόμενους προκειμένου να περάσουν με λαϊκή ανοχή τα μέτρα της κυβέρνησης μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας. Κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ στο οποίο όμως με τον τρόπο τους συμπράττουν τμήματα της «εργατικής αριστοκρατίας», οι «συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες» αλλά και ένα τμήμα δημοσιογράφων, καθηγητών πανεπιστημίου και διάφορων δημοσιολόγων.


Σχολιάστε εδώ