Πραξικοπηματική επιχείρηση ανατροπής του διευθυντή της Σχολής Δικαστών

Μια ολόκληρη μεθοδευμένη επιχείρηση έχει εξαπολυθεί από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για ανατροπή του σημερινού διευθυντή Κατάρτισης της Σχολής Δικαστών, αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου κ. Διον. Γιαννακόπουλου, η τοποθέτηση του οποίου έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και η θητεία του λήγει στις 30 του προσεχούς Ιουνίου.
Η επιχείρηση ξεκίνησε με ερώτημα που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, προκειμένου να υπάρξει ερμηνεία του νόμου 3689/2008, ώστε να αμφισβητηθεί η νομιμότητα του διορισμού του κ. Δ. Γιαννακόπουλου. Και ήδη στις 25 Ιανουαρίου εξεδόθη η «απαραίτητη» γνωμοδότηση και άνοιξε ο δρόμος για τον διορισμό μιας κυρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας στη διεύθυνση που κατέχει ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Αν ο υπουργός κ. Καστανίδης προχωρήσει στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την τοποθέτηση της επιλογής του, τότε θα συμβεί το πρωτάκουστο να διορίζει σε ΜΗ ΚΕΝΗ θέση!
Η όλη μεθόδευση που ακολούθησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, είναι παράνομη και γιατί το ερώτημα έπρεπε να το είχε απευθύνει στον Άρειο Πάγο, που έχει την αρμοδιότητα, και όχι στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προφανώς, γιατί στον Άρειο Πάγο άλλοι είναι οι συσχετισμοί…
Φαίνεται ότι έχει πάρει προσωπικά ο κ. Καστανίδης το θέμα της Σχολής Δικαστών. Και οι ενδείξεις είναι ισχυρές. Πέντε μήνες τώρα, από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν έχει επικοινωνήσει ούτε μία φορά με τον διευθυντή της σχολής κ. Διον. Γιαννακόπουλο, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρότι ο κ. Γιαννακόπουλος επανειλημμένα τηλεφώνησε στο γραφείο του υπουργού, ότι είναι στη διάθεσή του για κάθε ενημέρωση, αλλά ποτέ το τηλεφώνημα δεν του επεστράφη.
Όπως επίσης, αν και η σχολή εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο κ. Καστανίδης εκλέγεται χρόνια βουλευτής, δεν έκανε μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Η απάντηση στο γιατί ανήκει στον υπουργό.
Αν πάντως αυτή η πραξικοπηματική απόπειρα, να αλλάξουν τον διευθυντή της Σχολής Δικαστών δεν είναι ωμή παρέμβαση στον χώρο της Δικαιοσύνης, τι άλλο είναι, κύριε πρωθυπουργέ;
Και αυτή η μεθόδευση δείχνει πόσο υποκριτικές είναι οι δημόσιες διακηρύξεις περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και έρχεται σε αντίθεση με την εξαγγελία του κ. Παπανδρέου τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή, ότι θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου και στο εξής θα εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο.
Άλλα στα λόγια, άλλα στα έργα.


Σχολιάστε εδώ