Ποιος ήταν ο ισχυρός παράγοντας που σας πίεζε, κυρία Γιαννάκου;

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη εντοπίσαμε στη συνέντευξη της πρώην υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου που είχε την περασμένη Κυριακή η «Καθημερινή». Ισχυρός παράγοντας την πίεζε να του δώσει δουλειές. Είπε συγκεκριμένα:
«Ο πολιτικός, αν θέλει, είναι πανίσχυρος. Όταν όμως η δράση του δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, τότε αναπόφευκτα θα διατηρηθεί στην επιφάνεια με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Έτσι αρχίζουν οι εξαρτήσεις… Εσείς πιστεύετε πως ό,τι έγινε με το βιβλίο ιστορίας ήταν μόνο μια ας πούμε ιδεολογική αντιπαράθεση; Υπήρχαν κι άλλες αιτίες. Όταν με κάλεσε ισχυρός παράγοντας σε γεύμα ζητώντας έμμεσα μερίδιο από συγκεκριμένες εργασίες του υπουργείου και αρνήθηκα να συνεχίσω τις κατευθείαν αναθέσεις, άρχισε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων. Για να αντιληφθείτε δε το πρόβλημά μας ως κοινωνία, τότε είχα εξηγήσει στον παράγοντα πως από το 1993 η ΕΕ μάς επέβαλε διαγωνισμούς στο θέμα, κι επομένως μου ζητούσε να παρανομήσω…»
Πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία και η κυρία Γιαννάκου έχει υποχρέωση να μιλήσει πλέον με ονόματα. Ποιος ήταν εκείνος που της ζητούσε να παρανομήσει, εκβιάζοντάς την; Και ποιοι ήταν εκείνοι οι προηγούμενοι που του έδιναν απευθείας αναθέσεις. Ίσως θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να διατάξει έρευνα.


Σχολιάστε εδώ