Παρεμβάσεις από την ΕΕΤΤ σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς!

Το χάος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο προσλαμβάνει και θεσμικό χαρακτήρα. Η ΕΕΤΤ προχωράει πλέον σε κλήσεις και μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών για εκπομπές σε μη δηλωθέντες διαύλους και μη δηλωθείσες θέσεις, αρμοδιότητα που μέχρι τώρα ανήκε στο ΕΣΡ! Έως σήμερα η ΕΕΤΤ επέβαλλε πρόστιμα σε μικρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όμως εσχάτως πραγματοποιεί ένα άλμα, εκμεταλλευόμενη τη χαοτική νομοθεσία που της εξασφαλίζει και τέτοιες αρμοδιότητες αλλά και τη γνωστή κατάσταση στο ΕΣΡ, θέτοντας ζητήματα όπως το δικαίωμα χρήσης και δεύτερου σημείου εκπομπής από τους ενημερωτικούς σταθμούς εντός Λεκανοπεδίου αλλά και η απαίτηση διακοπής σήματος εκπομπής τηλεοπτικών σταθμών χωρίς προηγούμενη ακρόαση.
Στις 21 Ιανουαρίου η Επιτροπή κάλεσε τον Alpha για εκπομπή σε μη δηλωθείσες θέσεις και μη δηλωθέντες διαύλους, ενώ για τη διερεύνηση παρόμοιας καταγγελίας την περασμένη Πέμπτη επρόκειτο να κληθεί το ΤΗΛΕΑΣΤΥ και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Atlantis και HOT FM. Προφανώς πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου για το ποια Αρχή θα επιβάλλει τι και ποια θα επιβιώσει στο ψηφιακό τοπίο. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό πως υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση των δύο Αρχών, αν και το ΕΣΡ είναι μια Αρχή κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και τα μέλη του διορίζονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στον αντίποδα, τα μέλη της ΕΕΤΤ διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σε μια χώρα βέβαια που αντιμετωπίζει τέτοια κρίση είναι πολυτέλεια να υπάρχουν δύο Αρχές με αρμοδιότητες που συγκλίνουν.


Σχολιάστε εδώ