ο Δαίμονας των δημαρχείων

Η ομιλία θα γίνει στο πλαίσιο της εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης Εποχή Δημιουργίας – Συνεργασίας Πολιτών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

QQQ Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη της δημοτικής αρχής του Χολαργού ανακοίνωσε η δημοτική σύμβουλος Ντίνα Καλλιοντζή, υπογράφοντας έτσι το προδιαγεγραμμένο τέλος ενός πολύμηνου σίριαλ κόντρας με τον δήμαρχο Δημήτρη Νικολάου. Στην ανακοίνωσή της η κ. Καλλιοντζή κάνει λόγο για αδυναμία εκπλήρωσης των υποσχέσεων προς τους πολίτες, όλοι όμως γνωρίζουν ότι εκείνο που την οδήγησε στην έξοδο ήταν οι διαρκείς συγκρούσεις της με τον δήμαρχο. Με δώδεκα χρόνια παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο, η Καλλιοντζή είναι βέβαιο ότι δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την πολιτική ζωή. Μένει, λοιπόν, να φανεί ποια θα είναι η επόμενη επιλογή της…

QQQ Με πολλές αντιδράσεις, το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας όρισε τελικά τη νέα διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης του Γκολφ. Ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε ότι την προεδρία του Γκολφ θα αναλάβει ο ίδιος, με αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Ασλανίδη.

Το παράδοξο είναι ο τρόπος που έγινε η ψηφοφορία για τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ενώ, όπως ορίζει ο Κώδικας, τα μέλη από την αντιπολίτευση στο ΔΣ έπρεπε να ψηφιστούν αποκλειστικά με τη συμμετοχή των παρατάξεων της μειοψηφίας, η παράταξη της δημοτικής αρχής παράτυπα μετείχε και αυτή, ψηφίζοντας τον κ. Σπονδυλίδη από την ελάσσονα. Έξαλλοι οι επικεφαλής των δύο άλλων συνδυασμών της αντιπολίτευσης Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης, είπαν ότι θα προσβάλουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το σίριαλ με το Γκολφ Γλυφάδας δεν τελείωσε…

QQQ Φωτιά έχει βάλει στα πράγματα του Δήμου Χαλανδρίου ένα έγγραφο, που πρόσφατα κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στον δήμο, με το οποίο εμφανίζεται ο νυν αντιδήμαρχος Βαγγέλης Λέκκας να κάνει καταγγελία για οικονομικές ατασθαλίες κατά του δημάρχου και της διοίκησης! Το έγγραφο, που φέρεται να έχει συνταχθεί το 2008, είναι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο προϊόν πλαστογραφίας. «Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στα δημοτικά χρονικά», υπογράμμισε ο Βαγγ. Λέκκας σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως «το πιο ανησυχητικό είναι ότι παίρνει διαστάσεις, καθώς η υποτιθέμενη καταγγελία μοιράζεται σε γειτονιές του Χαλανδρίου». Από τη μεριά του ο δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος δηλώνει εμπιστοσύνη στον συνεργάτη του και κάνει λόγο για «νοσηρούς εγκέφαλους και θρασύδειλα όντα».

QQQ Με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων προχωρά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στη διευθέτηση ενός προβλήματος που απασχολεί εδώ και χρόνια τρεις γειτονικούς δήμους, το Μαρούσι, την Πεύκη και το Ηράκλειο.

Πρόκειται για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στην οδό Βύρωνος, ύστερα από μελέτη που εκπονήθηκε από κοινού με τον Δήμο Πεύκης.


Σχολιάστε εδώ