Νέα μπίζνα του Μητροπολίτη Ύδρας

Επανέρχεται ακάθεκτος ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ στις ιερές μπίζνες και το real estate με την εκποίηση σήμερα, 7 Φεβρουαρίου, 109 στρεμμάτων παραθαλάσσιας έκτασης στο Μετόχι Ερμιονίδας, με τιμή εκκίνησης 6.695.000 ευρώ, δηλαδή 61.400 ευρώ ανά στρέμμα.
Η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον ίση προς το 1/4 της τιμής που έχουν αγοράσει πρόσφατα επώνυμοι εφοπλιστές και γαλαζοαίματοι παραλιακές εκτάσεις στην επαρχία Ερμιονίδας. Μια έρευνα αγοράς, για όποιον έχει αμφιβολία, θα επιβεβαιώσει την αστρονομική αξία των εκεί παραθαλάσσιων κτημάτων. Γνωστή εταιρεία, η οποία κατασκευάζει εγκαταστάσεις γκολφ, αγόρασε εκτάσεις τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα με τιμή 35.000 ευρώ το στρέμμα, όπως καταγράφεται στα συμβόλαια.
Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για ξεπούλημα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους οι οποίοι επιβάλλουν στον Σεβασμιώτατο την εκποίηση αυτή. Τον Μάιο του 2008 η Μητρόπολη Ύδρας νοίκιασε για 30 χρόνια 23.000 στρέμματα του κτήματος στο Μετόχι στην εταιρεία Hydra Mare «D» αντί 1.000.000 ευρώ τον χρόνο και εγγύηση 3.000.000 ευρώ, διατυμπανίζοντας την επιτυχία αυτή και προεξοφλώντας τη διασφάλιση των χρημάτων με αγορές, καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα. Υπάρχουν σήμερα πληροφορίες ότι υφίσταται δικαστική διαμάχη μεταξύ των συμβαλλομένων, την οποία ευχόμεθα να διαψεύσει ο Σεβασμιώτατος. Σε αντίθετη περίπτωση, εύλογα τίθεται το ερώτημα: Μήπως υπάρχει πρόβλημα επιστροφής εγγυήσεων και άλλων απαιτήσεων από τον ενοικιαστή του κτήματος και για να καλυφθεί η «τρύπα» επισπεύδεται το ξεπούλημα του κτήματος;
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Μητροπολίτη Εφραίμ για τους λόγους της δικαστικής διαμάχης και το αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού.


Σχολιάστε εδώ