Μέτρα – διαψεύσεις – μούγγα

Σαφώς τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τα λαϊκά νοικοκυριά και αντιστρατεύονται προεκλογικές υποσχέσεις της. Μετά ταύτα, αν η κρατούσα κατάσταση δεν πάρει αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, λαθρεμπορίου και εισφοροδιαφυγής, δεν δικαιούνται να ομιλεί για δίκαιη κατανομή βαρών. Επίσης, εάν η κυβέρνηση στο φορολογικό νομοσχέδιο ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο, την πεπατημένη, υπερφορολογώντας όσους ήδη φορολογούνται, πάλι δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιη κατανομή βαρών. Τέλος, μέτρα ακούσαμε, αλλά έναν λόγο ελπίδας δεν ακούσαμε, ότι δηλαδή η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεσμεύεται να αναπληρώσει το εισόδημα όσων σήμερα πλήττονται, αύριο, όταν θα έχει περάσει η κρίση. Πρόκειται για σοβαρή παράλειψη.
•Κι ενώ καλείται ο λαϊκός παράγοντας από το υστέρημά του να αναλάβει μερίδιο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το σύστημα ενημέρωσης δεν αντιλαμβάνεται στο σύνολό του το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Έτσι «απολαύσαμε» την πρωτοσέλιδη «αποκάλυψη» του «Ελεύθερου Τύπου», ότι ο σύζυγος της ανιψιάς του Απόστολου Κακλαμάνη διορίστηκε ρουσφετολογικά πρόεδρος στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών Επιχειρήσεων. Μόνο που ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει μια ανιψιά της οποίας ο σύζυγος ονομάζεται Γαβριήλ Μάνος και όχι Αλέξανδρος Παπασέρνος, ο οποίος και τοποθετήθηκε πρόεδρος του Ταμείου. Καραμπινάτη γκάφα της εφημερίδας, η οποία έθαψε τη διάψευση του κ. Κακλαμάνη στη δωδέκατη σελίδα της. Η ίδια εφημερίδα έκανε κι άλλη ανακάλυψη – ανακάλυψε (!) τον Χριστοφοράκο να παρακολουθεί ομιλία του Γιώργου Πεταλωτή στο Μόναχο και μάλιστα στο σχετικό ρεπορτάζ υπήρχε αναφορά περί συνάντησης των δύο ανδρών. Φυσικά η αποκλειστικότητα της εφημερίδας απεδείχθη φιάσκο –σκέτο κατασκεύασμα– κάτι που δεν εμπόδισε τη διεύθυνσή της να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
•Και καλά ο «Ελεύθερος Τύπος» αντιπολίτευση κάνει, έστω κι αν την κάνει ανεύθυνα, τι να πει όμως κανείς για την «Ελευθεροτυπία» η οποία «αποκάλυψε» ραντεβού και συναντήσεις Χριστοφοράκου και Παμπούκη; Μάταια ο υπουργός Επικρατείας διέψευσε οποιαδήποτε επαφή με Χριστοφοράκο, η δημοσιογράφος της εφημερίδας επανήλθε διατυπώνοντας ερωτήματα για συγκεκριμένες συναντήσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες – όμως οι δηλώσεις του πρώην διευθυντή της Ζήμενς, που δικαίωσαν απολύτως τον κ. Παμπούκη, ουδέποτε δημοσιεύτηκαν στην «Ελευθεροτυπία». Όσο για τη δημοσιογράφο της «αποκάλυψης», απλώς εξαφανίστηκε προσωρινά από τις στήλες της εφημερίδας, χωρίς να αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη. Μούγγα!


Σχολιάστε εδώ