Κάτω στον Πειραιά

Ήδη τα… παρατράγουδα άρχισαν όταν κάποιοι σύμβουλοι αντέδρασαν επειδή δεν προσκλήθηκαν ορισμένοι πρώην σύμβουλοι του συνδυασμού στην εκδήλωση, ενώ προσκλήθηκε ο διαγραφείς Π. Αγγελόπουλος. Ο εκ των συμβούλων της παράταξης Αν. Κάρλες, με δήλωσή του την περασμένη Πέμπτη σε τοπικό site, διευκρίνισε ότι κακώς γίνεται ο θόρυβος, γιατί ο κ. Αγγελόπουλος έχει επανέλθει στον συνδυασμό. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, κάποιοι σύμβουλοι δυσανασχέτησαν και αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχει επανέλθει ο κ. Αγγελόπουλος εν αγνοία τους… Επειδή θα υπάρξει και πάλι πρόβλημα, καλό θα είναι ο κ. Κάρλες να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο θέμα και να ανακοινώσει επίσημα αν έχει αρθεί η ποινή της διαγραφής του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου ή όχι. Διαφορετικά, ας πάψει να κρατάει ως «όμηρο» τον κ. Αγγελόπουλο και να τον χρησιμοποιεί κατά βούληση…

// Όλοι οι συνδυασμοί του δημοτικού συμβουλίου έστειλαν στεφάνια στην κηδεία της μητέρας του δήμαρχου Παναγιώτη Φασούλα. Κάποιοι συνδυασμοί, όμως, τα στεφάνια τα… χρέωσαν στους συμβούλους τους… χρυσά! Γιατί άραγε; Από εκεί βρήκαν να βγάλουν… λεφτά για να ενισχύσουν τα… αποθεματικά τους, σε ηδύποτα και οινοπνευματώδη; Ήμαρτον.

// Ο Δήμος Πειραιά τίμησε με το παραπάνω το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, καθώς από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ στην πλατεία Κοραή ψήνονταν διάφορα κρεατικά, τα οποία προσφέρονταν δωρεάν στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Όσοι βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο κέντρο ένιωσαν πως η ημέρα ήταν ξεχωριστή και γεύθηκαν τα ψητά που τους προσφέρονταν σε μεγάλη ποικιλία και αφθονία. Και του χρόνου!

// Από τις περισσότερο πολυπληθείς εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας ήταν εκείνη του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων που έγινε στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι περίπου 2.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο κλασικό ποντιακό στέκι της προσφυγούπολης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν πολίτες που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στην κοινωνία, όπως ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Παν. Παραράς και άλλοι. Για την προσφορά τους στον αθλητισμό τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι Βασίλης Βουράκης, Στ. Μπάσης, Τ. Βασιλείου, Στ. Νικολακάκος και Νίκος Αδάμ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης υπογράμμισε πως μέλημα και επιδίωξη του ομίλου είναι να προσθέτει χρώμα και άρωμα πολιτισμού στην περιοχή ευθύνης του.

// Ένα σημαντικό προληπτικό τεστ που μπορεί να ανιχνεύσει τυχόν μαθησιακές δυσκολίες πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 6 ετών. Πρόκειται για την ανιχνευτική δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας, γνωστότερο ως Α΄ Τεστ, που έχει στόχο να ανιχνεύσει αν τα παιδιά που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά στην Α΄ τάξη του δημοτικού έχουν τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται για να παρακολουθήσουν με επιτυχία και χωρίς δυσκολίες το δημοτικό σχολείο.

Το Α΄ Τεστ θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και είναι ένα απλό, ευχάριστο και σύντομο προληπτικό τεστ, ενώ απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που δεν έχουν διαγνωσμένα ειδικά προβλήματα.

// Σφίγγει η… θηλιά για τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Γλύκα. Ένας από τους λίγους εναπομείναντες «πιστούς» του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φ. Κάκαρης δήλωσε ανεξαρτητοποίηση και φυσικά παραιτήθηκε και από το πόστο του! Ο Φ. Κάκαρης μαζί με άλλα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοτικούς συμβούλους, τους Δημ. Βεζάκη, Τρ. Καζάκο, Αλ. Κορωνάκη, Δημ. Κούρτη, Μαν. Κουτσάκη και Χρ. Ντιμέρη ίδρυσαν νέα δημοτική παράταξη με την επωνυμία Συνεργασία για το Πέραμα!

Στην ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής: «Καλούμε σε μια νικηφόρα πορεία όλους τους συμπολίτες μας να ενταχθούν και να συμπορευτούν μαζί μας για μια συλλογική προσπάθεια σύνθεσης αντιλήψεων και θέσεων, μακριά από κάθε είδους χειραγώγηση και απόπειρα καταγραφής κομματικών δυνάμεων ή προσωπικών μηχανισμών στην πόλη μας. Μια δημοτική παράταξη που θα κατακτήσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί τα προβλήματα της πόλης μας δεν είναι γαλάζια, πράσινα ή κόκκινα… Γιατί τα όνειρά μας για μια καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν ένα χρώμα… Γιατί σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη τοπική κοινωνία όπως όλοι την ονειρευόμαστε, όλοι έχουν θέση και δεν περισσεύει κανένας. Οφείλουμε όλοι εμείς ως ενεργοί πολίτες να συμμετέχουμε, να διαμορφώνουμε και να συναποφασίζουμε για την πορεία της δικής μας πόλης».

// Υπάρχει όμως και συνέχεια από το Πέραμα πολύ ενδιαφέρουσα. Μετά την παραίτηση του κ. Κάκαρη, ο δήμαρχος Γ. Γλύκας πρότεινε για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου τον Άγγελο Σκουλίδη. Αυτοπροτάθηκε επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γώγος, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό του δημάρχου, όπως και πολλοί άλλοι. Φυσικά ο κ. Σκουλίδης δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί, αφού ο δήμαρχος έχει μείνει μόνος με δυο-τρεις ακόμα στον συνδυασμό και δεν μπορεί να «περάσει» τίποτα. Για να μη… φανεί όμως ότι δεν μπορεί να εκλέξει ούτε πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, απέσυρε την υποψηφιότητα Σκουλίδη και έτσι εξελέγη ο «αντάρτης» Κ. Γώγος πανηγυρικά, αφού τον ψήφισε και η αντιπολίτευση!

Και κάτι τελευταίο: Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, με δήλωσή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό του Γιάννη Γλύκα και ανεξαρτητοποιείται ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της παράταξης τόσο την τρέχουσα όσο και την προηγούμενη τετραετία Βαγγέλης Κάρδαρης! Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

// Η κρίση κρίση αλλά και η Τσικνοπέμπτη Τσικνοπέμπτη. Γνωστό μεζεδάδικο στον Προφήτη Ηλία είχε λίστα αναμονής 40 άτομα την Τετάρτη το βράδυ! Μήπως τελικά ζούμε στη χώρα του παραλόγου και δεν το ξέρουμε;

// Το… σίριαλ με τον… χιονοδρόμο στον Δήμο Πειραιά συνεχίζεται. Το δημοτικό συμβούλιο ακυρώνει την απόφαση για την πρόσληψή του καθώς και για τις θέσεις τριών ακόμα γυμναστών, αλλά το ΑΣΕΠ έστειλε νέο έγγραφο που αναφέρει ρητά ότι πρέπει να επαναπροσληφθεί η Μαίρη Μάθεση, που την είχαν υποχρεώσει να φύγει μετά τα «τερτίπια» που είχε κάνει ο ανιψιός του πρώην δημάρχου και αποκαλύφθηκε πως δεν είχαν βάση!

Το έγγραφο του ΑΣΕΠ για άμεση επαναπρόσληψη της κ. Μάθεση στάλθηκε στις 19 Γενάρη αλλά ακόμα η κυρία αυτή, που όπως έχουμε γράψει είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, παραμένει… στον δρόμο! Τι συμβαίνει τελικά; Γιατί η γενική διευθύντρια του δήμου κ. Ρούπα, που έδειξε τόση προθυμία για να πετάξει στον δρόμο την κ. Μάθεση όταν η πρώτη απόφαση ήταν υπέρ του Δ. Αγραπίδη, τώρα κινείται με… ρυθμούς χελώνας; Γιατί δεν σπεύδει να εφαρμόσει τον νόμο; Για να φανεί καλή στον κ. Αγραπίδη ή στον κ. Μιχαλολιάκο που είναι στενός συγγενής του συζύγου της; (Έχουν μάλιστα και το ίδιο επώνυμο.) Ό,τι και να συμβαίνει, πιστεύουμε ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί αμέσως, γιατί κανένας δεν μπορεί να… παίζει με το ψωμί μιας μητέρας που μεγαλώνει μόνη της ένα ανήλικο παιδί και η μόνη της περιουσία είναι αυτή η δουλειά!

// Πεζόδρομος γίνεται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, το τμήμα της λεωφόρου Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου. Δηλαδή ο κάθετος δρόμος μπροστά από τον ναό μέχρι το «Αττικόν». Το απέναντι τμήμα του δρόμου έχει γίνει πεζόδρομος από την εποχή του Ανδ. Ανδριανόπουλου. Ελπίζουμε να εφαρμοστεί η απόφαση και η οδός αυτή να γίνει πεζόδρομος και όχι πάρκινγκ, όπως είναι σήμερα. Γιατί σήμερα δεν είναι ούτε δρόμος… Συνεννοηθήκαμε;

// Ένα νέο σίριαλ διαζυγίου με επώνυμο Πειραιώτη, γνωστό από την παρουσία του στα ΜΜΕ βρίσκεται προ των πυλών. Κρίμα γιατί και εδώ υπάρχει μικρό παιδί…

Μια και μιλάμε όμως για.. τσιλιμπουρδίσματα στο στόχαστρο της γυναίκας του βρίσκεται Πειραιώτης βουλευτής ο οποίος έχει δώσει πολλά δικαιώματα τελευταία. Το πιο ωραίο είναι ότι χρησιμοποιεί κοινούς φίλους για να τον καλύπτουν στη σύζυγό του.


Σχολιάστε εδώ