Θυμάμαι καλά;

Κύριε Διευθυντά,
Θυμάμαι καλά; Δεν ήταν προ 2-3 ετών κατά την απεργία των πληρωμάτων των πλοίων που, ιδιαίτερα στην Κρήτη αλλά όχι μόνον, οι αγρότες επιτίθεντο εναντίον των απεργών, και όχι μόνον φραστικά, αλλά βιαιοπραγούντες ταυτόχρονα, λέγοντας ότι καταστρέφονται αυτοί και τα προϊόντα τους που σάπιζαν στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας; Τώρα;
Και δεν βρίσκεται κανείς να τους ρωτήσει σχετικά, στα κανάλια αλλά και στο ραδιόφωνο. Μούγγα, όπως εύστοχα συχνά λέει συντάκτης σας. Ίσως για να μη στενοχωρήσουν τους καλεσμένους τους. Γιατί σημασία δεν έχει αν έχουν δίκιο ή όχι, η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στη μέση, αλλά το ότι κάνουν στους άλλους ότι δεν θέλανε να τους κάνουν οι άλλοι. Και τότε είχαν δίκιο και τώρα; Κατά το “τα εμά εμά και τα σα εμά”; Δεν γίνεται.
Επιπρόσθετα, όπως αναγράφηκε στον Τύπο, έχουν βάλει και security για να αποφεύγουν κλοπές, μια καί οι ίδιοι λείπουν στη ζέστη του σπιτιού τους, ψήνοντας ενδεχομένως μπριζολάκια στο τζάκι τους, μακριά από τα τρακτέρ τους, κλείνοντας όμως τους δρόμους, βασανίζοντας και ξεπαγιάζοντας για ώρες ή και ημέρες αυτούς που έχουν εγκλωβίσει στα αυτοκίνητά τους.
Και για την ισορροπία πάντως των πραγμάτων, έτσι έκλειναν και οι φορτηγατζήδες τους δρόμους προ ετών και διαμαρτύροντο τότε αυτοί που τους κλείνουν τώρα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε εδώ που είμαστε.

Ανδρέας Λέκκας


Σχολιάστε εδώ