Εφιαλτικό σενάριο…

lΘα διαβάσατε, ασφαλώς, τα της συνωμοσίας που εξυφαινόταν εκ μέρους διεστραμμένων τούρκων στρατιωτικών (σχέδιο Βαρυοπούλα) για να ανατρέψουν τον κ. Ερντογάν το 2003.
lΈνα από τα σενάρια ανατροπής περιελάμβανε αιφνιδιαστική επίθεση τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο, δημιουργία προγεφυρώματος.
lΘα τολμούσαν να διανοηθούν κάτι τέτοιο, αν γνώριζαν ότι ο Ελληνικός Στρατός και η πολιτική ηγεσία θα ήταν έτοιμες, είχαν τη βούληση, να τους αντιμετωπίσουν; Εξάλλου είχαν ως δεδομένο τον πολιτικό ενδοτισμό μας από το φιάσκο των Υμίων και τη συμφωνία της Μαδρίτης, όπου προσκυνήσαμε μεγαλοπρεπώς. Ας υποθέσουμε, πιστεύοντας στον έλληνα αξιωματικό και στρατιώτη, ότι θα αποτύγχαναν…
Ας αφησυχάσουμε όμως…
lΟ γνωστός… φιλέλλην καθηγητής του Παντείου, Αλέξης Ηρακλείδης, ξαναχτύπησε με άρθρο του στα «ΝΕΑ» (21 Ιανουαρίου).
lΜας διαβεβαιώνει, και απαιτεί να το πιστέψουμε, ότι οι Τούρκοι δεν θεωρούν τη χώρα τους ούτε απειλητική, ούτε επεκτατική. Προσθέτει ότι έχουμε κατατρομάξει, οι Έλληνες, τους Τούρκους (!) με τις αλλεπάλληλες, σταδιακές, επεκτάσεις του εναερίου μας χώρου από το… 1931 και εντεύθεν και με τα χωρικά ύδατα, οπότε, λέει ο κ. καθηγητής, δικαιολογείται το casus belli. Μας εξηγεί επίσης, ο κ. καθηγητής, γιατί οι Τούρκοι ομιλούν για, κατ’ εξοχήν, ελληνικό επεκτατισμό στην Κύπρο!
lΘα επιπλήξω κάποιον που ομίλησε περί «βρεγμένης σανίδας». Είναι απολίτιστα πράγματα αυτά, που χαρακτηρίζουν την ελληνική επιθετικότητα.
lΟ κ. καθηγητής του Παντείου δεν έχει ακούσει τίποτα για Αγαθονήσια, Κουφονήσια, εισβολή στην Κύπρο, καταιγισμό παραβιάσεων – παραβάσεων τα Χριστούγεννα και τα Φώτα;
lΣύμφωνα με τελευταίες έγκυρες πληροφορίες («Defense News», Ιαν. 2010), η Τουρκία προετοιμάζει ισχυρό στόλο με σύνθετα όπλα για να αντιμετωπίσει συμβατικές και ασύμμετρες απειλές (conventional and asymmetric threats). Προς τούτοις ετοιμάζει ταχύπλοα μαχητικά έρευνας και άλλες αμφίβιες πλατφόρμες, εξοπλισμένα με ειδικά ηλεκτρονικά για να αντιμετωπίσει και τρομοκρατικές επιθέσεις (terrorist attacks). Πρόσφατα, δε, ζήτησε προσφορές (RFI) για αερόστρωμνα (Landing Graft Air Cushion – LCAC) που χρησιμοποιούνται, κυρίως, για αποβάσεις. Κάτι σαν τα δικά μας ZUBR, απόκτημα της εποχής Άκη, που αναπαύονται εις τόπον χλοερόν, κάπου στον Ναύσταθμο.
lΌλα τα παραπάνω για να αντιμετωπισθούν οι «κακοί» Αρμένιοι, οι Κούρδοι και οι Ιρανοί στην Ερυθρά θάλασσα…
lΖήτω το Έθνος, αλλά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο…
lΗ στήλη προτείνει να προγραμματισθούν, ταχύτατα, πατριωτικές διαλέξεις του κ. καθηγητή στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές και τη Σχολή Εθν. Άμυνας.
Κι άλλος αφησυχασμός
lΜετά το μπαράζ των παραβιάσεων – παραβάσεων – υπερπτήσεων των τουρκικών μαχητικών σε ελληνικές πόλεις τα Χριστούγεννα και τα Φώτα, που έκαναν τους Α/ΓΕΑ και Α/ΑΤΑ Πτεράρχους Κλοκοτσάρα και Πατσιαντάρα να περάσουν μαύρα Χριστούγεννα στις αίθουσες επιχειρήσεων και τους πιλότους στον αέρα, ο κ. υπουργός υποσχέθηκε ότι θα περικόψει 500 εκατ. ευρώ από την Π.Υ. του ΥΕΘΑ!
lΘεωρώ κακόβουλους ψιθυριστές αυτούς που διαδίδουν περί ελλείψεων ανταλλακτικών φρεγατών και μαχητικών και μπαταριών στα υποβρύχια και αγρίου κανιβαλισμού των ZUBR κ.λπ. κ.λπ. Θεωρώ, παράλληλα, σπουδαία χειρονομία αυτήν του κ. υπουργού και επιβεβαίωση των φιλειρηνικών μας προθέσεων προς τους γείτονες.
Ηγεσίες
lΠλησιάζει ο χρόνος των κρίσεων και οι φήμες φέρουν τους Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ ως αποχωρούντες.
lΠαράλληλα, το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ των αποστράτων της Π.Α. κάνει τα πάντα να πείσει τον κ. Βενιζέλο να αποκεφαλίσει το πιο επιτυχημένο δίδυμο των τελευταίων ετών της Π.Α., Πτέραρχους Κλοκοτσάρα και Πατσιαντάρα. Θα το κάνουν το θαύμα τους;
lΑν ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος προωθηθεί, αξιοκρατικά, στον θώκο του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Στρατός θα στερηθεί πρόωρα ενός σπουδαίου Αρχηγού.


Σχολιάστε εδώ