Ελληνικός θρίαμβος στη Βρετανία!
δΣτα καθ’ ημάς η μιζέρια και η απαισιοδοξία επικρατούν, αλλά έξω φαίνεται ότι πάμε καλά: Η στήλη πληροφορείται ότι ελληνική εταιρεία πληροφορικής, που δεν εντάσσεται στα γνωστά ανά το πανελλήνιο ονόματα του κλάδου, κατάφερε να κερδίσει διαγωνισμό στη Βρετανία. Και αναλαμβάνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, έχοντας κερδίσει έναν τόσο δύσκολο και σημαντικό διαγωνισμό με το σπαθί της. Κάτι είναι κι αυτό…
δΣτο μεταξύ, στην ελληνική μίζερη πραγματικότητα, ουκ ολίγα μεγάλα έργα πληροφορικής του Δημοσίου, που έχουν πληρωθεί και έχουν ήδη ολοκληρωθεί, μάταια περιμένουν την ώρα που θα παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αρχίσουν να λειτουργούν. Τι έχουν τα… έρμα τα έργα και δεν παραδίδονται; Δικαίως ή αδίκως, οι υπηρεσίες που θα τα παραλάβουν ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τηρηθεί οι κατάλληλες προδιαγραφές για να μπορούν να ενσωματωθούν στα δικά τους συστήματα. Κάπως έτσι δαπανώνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση παραμένει άπιαστο όνειρο…
δΧρεοκοπημένη χαρακτήριζε την Ελλάδα, χωρίς περιττούς δισταγμούς, η Deutsche Bank σε μια σύντομη έκθεση για τις αγορές συναλλάγματος που έστειλε σε πελάτες της την Πέμπτη. Το περίεργο είναι ότι η ίδια τράπεζα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να συμμετάσχει πριν από λίγες ημέρες στο σχήμα των αναδόχων του κοινοπρακτικού πενταετούς δανείου, με το οποίο αντλήθηκαν από το Δημόσιο 8 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το ένα τμήμα της ίδιας τράπεζας θεωρεί την Ελλάδα χρεοκοπημένη και το διπλανό τμήμα πουλάει τα ομόλογα της χρεοκοπημένης χώρας χωρίς τον παραμικρό δισταγμό – και πάντα με το αζημίωτο…
δΤο «Π» το είχε γράψει ήδη από την προεκλογική περίοδο, αλλά τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας: Μαθαίνουμε ότι ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει ήδη εξιχνιάσει την υπόθεση με το όργιο προεκλογικών προσλήψεων στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ετοιμάζεται να παραδώσει πόρισμα-φωτιά στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Να δούμε, λοιπόν, αν θα φθάσουν και κάποιοι μέχρι τον Εισαγγελέα…