εδώ Βρυξέλλες

wΝα αναλάβει πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί η κρίση και σε άλλους γεωργικούς τομείς, πέραν του γαλακτοκομικού, ζήτησε από την προεδρεύουσα της ΕΕ, ισπανίδα υπουργό Γεωργίας και Περιβάλλοντος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος, η οποία δήλωσε διατεθειμένη να εντάξει το ελληνικό αγροτικό ζήτημα στην ατζέντα της προσεχούς συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας. Για την ώρα πάντως, ελλείψει χρημάτων και προτάσεων, η Επιτροπή Γεωργίας παρουσίασε μια μελέτη σχετικά με την εναλλακτική παραγωγή στις καπνοπαραγωγικές περιοχές της ΕΕ.
wΤην ενεργοποίηση του άρθρου 122, παράγραφος 2, της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ, βάσει του οποίου «όταν ένα κράτος αντιμετωπίζει δυσκολίες, το Συμβούλιο, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να αποφασίσει να του χορηγήσει υπό ορισμένους όρους χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης», ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
w«Η διατήρηση των ελληνικών υγρότοπων προστατεύει τη γη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ίσες με τις ετήσιες εκπομπές έως και 10 χωρών σαν την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίττων Αρσένης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου. Για να καταφέρουμε λοιπόν να αναστρέψουμε την κλιματική αλλαγή, οφείλουμε να υπολογίζουμε τις υπηρεσίες που μας παρέχουν όταν σχεδιάζουμε έργα και πολιτικές.


Σχολιάστε εδώ