Διαδικασία με κανόνες στην ΟΝΝΕΔ

Μόνοι και πρώτοι ανάμεσα στις πολιτικές νεολαίες ανοίγουμε την οργάνωση στην κοινωνία και τη νεολαία. Το χρειάζoνται η οργάνωση και το κόμμα. Το έχει ανάγκη η πολιτική, προκειμένου να αποκαταστήσει τη σχέση της με τον πολίτη, ιδιαίτερα με τον νέο πολίτη.
Η απόφαση για ανοιχτές στη βάση της ΟΝΝΕΔ εκλογές για την ανάδειξη προέδρου συνδέεται με την απόφαση για την οργάνωση που θέλουμε. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη και ζωντανή ΟΝΝΕΔ. Μια ΟΝΝΕΔ δυναμική και παρεμβατική στο κόμμα και την κοινωνία, μια ικανή και μαζική δύναμη ευθύνης για τα συμφέροντα της νεολαίας, με μέλη που έχουν δύναμη, λόγο, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Μόνο μια ανοιχτή οργάνωση όπου κυριαρχούν οι δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες, η ελευθερία, η συμμετοχικότητα, η διαφάνεια, η λογοδοσία μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της νεολαίας, να προωθήσει τις ιδέες μας, να υπηρετήσει την πολιτική και τους σκοπούς της.
Η ανάδειξη προέδρου με εκλογή από τη βάση της ΟΝΝΕΔ είναι η αρχή. Πρόκειται για διαδικασία πρωτόγνωρη και υψηλών απαιτήσεων. Έχουμε υποχρέωση όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και τα αρμόδια όργανα να τη διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν αρχές και κανόνες που θα εγγυώνται τη διαφάνεια και την ίση μεταχείριση. Η διεύρυνση του εκλογικού σώματος δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις για οργανωτικά ζητήματα, υλικοτεχνικές υποδομές, κυρίως όμως για ενημέρωση γύρω από τις θέσεις και το όραμα των υποψηφίων προέδρων. Πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ έναν ευρύ διάλογο για το μέλλον και τις προτεραιότητες της οργάνωσης, να δώσουμε βαρύτητα στην πολιτική. Είναι σημαντικό η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί μ’ ένα κοινό πλαίσιο πρωτοβουλιών και κανόνων που θα ισχύουν για όλους τους υποψηφίους.
Το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης νέων μέσων ενημέρωσης καθώς και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάθε μέλος της ΟΝΝΕΔ και οι υποψήφιοι πρόεδροι μπορούν να επικοινωνούν τις απόψεις τους. Είναι, όμως, απαραίτητο να προβάλλουν συνδιασκέψεις που θα καλύψουν γεωγραφικά ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ να συμμετέχουν στον διάλογο, σ’ αυτήν την κορυφαία στιγμή για την οργάνωσή μας. Χρειάζεται, επίσης, τα αρμόδια όργανα να θέσουν αυστηρούς κανόνες για τις δαπάνες των υποψηφίων, την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και τις εμφανίσεις τους σε ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο διαφάνειας και ισότητας. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη διαδικασία με κοινές αρχές και κανόνες, ώστε η πρώτη που θα κερδίσει να είναι η ίδια η οργάνωση και η παράταξη. Μέσα από αυτές τις εκλογές ήρθε η ώρα να εγκαινιάσουμε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό για την ΟΝΝΕΔ. Κάνουμε ένα ριζοσπαστικό βήμα στο μέλλον. Βάζουμε τέλος σε παλαιοκομματικές πρακτικές και τακτικισμούς του παρελθόντος. Γυρνάμε την πλάτη στη λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δεν ταιριάζουν ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος της γενιάς και της οργάνωσής μας.


Σχολιάστε εδώ