Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Και πριν αλλά και μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και την έγκριση από την Κομισιόν του «ελληνικού προγράμματος» οι ξένοι οίκοι δείχνουν επιφυλακτικοί στις συστάσεις τους για ελληνικές μετοχές. Και δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη της επιλογής τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης και δη τραπεζών. Όλοι πάντως συμπίπτουν στην επιλογή της Alpha Bank, που δείχνει να «φοριέται» πολύ στο ξεκίνημα της χρονιάς, ενώ σε δεύτερο πλάνο οι συστάσεις λένε Εθνική και Τράπεζα Κύπρου.
4Ομοίως στην πρώτη γραμμή των επιλογών φιγουράρουν τίτλοι με «μικρό» (;) ρίσκο, όπως οι Κατασκευές -με «προτεινόμενα» χαρτιά τον Ελλάκτωρα, την J&P Άβαξ και τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ- αλλά και οι μετοχές του ενεργειακού τομέα, δηλαδή η Motor Oil και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
4Από τα υπόλοιπα χαρτιά, που ούτως ή άλλως συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τζίρο και όγκο, για τις επόμενες εβδομάδες οι συστάσεις των μεγάλων επενδυτικών οίκων του εξωτερικού περιλαμβάνουν τους τίτλους του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του Τιτάνα και της Τράπεζας Πειραιώς.
4Ακτοπλοΐας το ανάγνωσμα για ακόμα μία εβδομάδα. Αυτήν τη φορά οι ειδήσεις ήρθαν από το μέτωπο της Hellenic Seaways, όπου πακέτο άνω του 11% των μετοχών της απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και το πακέτο μετοχών που «πέρασε» μεσοβδόμαδα για την Attica.
4Καλή είδηση και για τον Σαράντη. Αφορά την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της εισηγμένης στη γείτονα Τουρκία…
4Πλαστικά Θράκης: Τελείωσε το θέμα με την απόσχιση του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας.
4Εξελίξεις και δη σημαντικές οσονούπω στον κλάδο του real estate. Με την είσοδο δύο νέων και πολύ «σοβαρών» παικτών, ήτοι των θυγατρικών εταιρειών real estate της Εθνικής και του
ΟΤΕ. Γενικώς τα σχέδια της κυβέρνησης για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών θα ανακατέψουν για τα καλά την τράπουλα στον κλάδο…


Σχολιάστε εδώ