Δημότης Κομοτηνής ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πάνω από 200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της εταιρείας Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων Ποντίων, Αρμενίων, Πομάκων και της Ομοσπονδίας Ρομά.
Στην ομιλία του ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αποκάλυψε ότι είναι πλέον δημότης Κομοτηνής, αφού εγκρίθηκε σχετική αίτηση που είχε υποβάλει στον δήμαρχο της πόλης. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Πάντα ένιωθα δημότης της Θράκης. Τώρα απλώς αυτό έγινε και τυπικά». Παρότρυνε δε και άλλους να κάνουν το ίδιο, λέγοντας: «Αφήστε την Αθήνα με τη μιζέρια της. Εδώ στη Θράκη πνέει καθαρός αέρας και οι άνθρωποι κρατάνε την ομορφιά της φιλίας που δεν υπάρχει πια στην πρωτεύουσα».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Εμφιετζόγλου ζήτησε να ξεχάσουμε τα προσωπικά και συντεχνιακά μας συμφέροντα, να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Πολιτεία, πολιτικοί και λαός για να αντιμετωπίσουμε την κρίση πέρα από κομματικές αντιπαλότητες και ό,τι άλλο μας χωρίζει. Όσοι υποχωρούν χάνουν, ξαναχάνουν και ταπεινώνονται, διαπίστωσε ο κ. Εμφιετζόγλου για να καταλήξει «όχι στο Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο», «όχι σε όποιον μας επιβουλεύεται, όχι στις επιδιώξεις της Τουρκίας». Παρότρυνε να είμαστε σεβαστοί στους φίλους και φοβεροί στους εχθρούς, όπως είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Μίλησαν επίσης ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Βασ. Φίλιας, ο Σαράντος Καργάκος και ο εκδότης του περιοδικού «Άρδην» Γ. Καραμπελιάς, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να οικοδομήσουμε μια ηγεσία που να συμπορεύεται με τους παλμούς του λαού. Καταλήγοντας έκανε αναφορά στο φαινόμενο Εμφιετζόγλου, τον οποίον χαρακτήρισε εθνική ασπίδα σε μια εποχή που ως πρώτη ανάγκη πρέπει να έχει την οικοδόμηση διαφορετικής εθνικής ηγεσίας για την Ελλάδα, αντλώντας από το παράδειγμα του προέδρου της Μηχανικής.
Τιμητική διάκριση από
απόστρατους αξιωματικούς
Εξάλλου, σε ειδική συνεστίαση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του νομού τίμησε με ειδική πλακέτα που φέρει τον δικέφαλο αετό τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου για την εθνική και κοινωνική προσφορά του στις ακριτικές περιοχές, αλλά και για την προσήλωσή του στα εθνικά θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Επειδή εμείς οι απόστρατοι αξιωματικοί αναλώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας για την εξυπηρέτηση υψηλών ιδανικών, δεν θα πάψουμε να ομιλούμε για πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, τα οποία θεωρούμε απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωσή μας σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία οι ηθικές αξίες βρίσκονται στο κατώτερο σημείο.
Για να ανακτήσουμε και πάλι το χαμένο μας ηθικό χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και κοινωνική προσφορά, την οποία απλόχερα προσφέρει ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».


Σχολιάστε εδώ