Βιβλιοπωλεία, media, βιολογικά από τον Π. Κυριακίδη

Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας προσκλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από όλες τις εταιρείες του ομίλου, με αποτέλεσμα η αίθουσα στην «Αίγλη» να γεμίσει ασφυκτικά. Ο Π. Κυριακίδης μίλησε για όλους και για όλα και περιέγραψε τους στόχους του Ομίλου της ΝΕΠ, που αρχίζουν από τις εκδόσεις βιβλίων, περνούν από τα media και φθάνουν μέχρι τα βιολογικά προϊόντα και την επέκταση των δραστηριοτήτων στα σούπερ μάρκετ και στα μίνι μάρκετ.
Όπως μάλιστα είπε, τις επόμενες ημέρες ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του ομίλου δήλωσε πως η εταιρεία θα προσφέρει κι άλλες θέσεις εργασίας και έμμεσα υποστήριξε πως οι εταιρείες του δεν θα κάνουν απολύσεις, εκτός αν κάποιοι «δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας», όπως είπε. «Όπως με βοήθησε εμένα η Ελλάδα, έτσι κι εγώ θα βοηθήσω την πατρίδα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως δεν είναι «αλεξιπτωτιστής» στον χώρο, αφού ήταν εκδότης περιοδικών από τα φοιτητικά του χρόνια!
Ειδικότερα για τα media ανέφερε πως μπήκε σε ΜΜΕ που δεν πήγαιναν καλά και τώρα βρίσκονται σε ανάπτυξη, ενώ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εξαγορά Μέσων, λέγοντας πως ο όμιλος παίρνει μειοψηφικά πακέτα. Ιδιαίτερο βάρος πάντως έριξε στις εκδόσεις βιβλίων και στα βιβλιοπωλεία, καθώς και στην ανάπτυξη βιολογικών προϊόντων.
Ανέφερε πως ήδη ο όμιλος έχει στην κατοχή του τέσσερις εκδοτικούς οίκους και οκτώ βιβλιοπωλεία, ενώ επιβεβαίωσε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με δύο ιστορικούς εκδοτικούς οίκους της Αθήνας. Όπως είχε αποκαλύψει το «Π», ο Όμιλος Π. Κυριακίδη ενδιαφέρεται για την εξαγορά των Εκδόσεων Παπασωτηρίου και Ιανός. Ο δεύτερος μεγάλος τομέας του ομίλου είναι τα βιολογικά προϊόντα, για τα οποία ο Π. Κυριακίδης έβαλε στόχο να πωλούνται φθηνότερα από τα συμβατικά προϊόντα, και προφανώς η λειτουργία σούπερ μάρκετ στην Αθήνα σχετίζεται με αυτόν τον στόχο. Ενδεικτικό της ανάπτυξης του ομίλου είναι ότι κληρώθηκαν δεκάδες ταξίδια και δώρα για τους εργαζομένους που ήταν παρόντες στην κοπή της πίτας και το πρώτο ήταν ένα ταξίδι στην Ευρώπη σε όποια χώρα επέλεγε ο τυχερός που κέρδισε το μεγάλο φλουρί της πίτας Κυριακίδη.
= Ο Γιώργος Κυριακίδης εξελέγη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Άδελε Εκδόσεις, που ελέγχει την «Ισοτιμία». Ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμμετέχουν οι Στέφανος Τρυφωνόπουλος και Αρετή Σιδηροκαστρίτου.


Σχολιάστε εδώ