Όλοι στηρίζουν Παπούλια!

Η παραμονή του κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο μέχρι το 2015 αποτελεί το επιστέγασμα μιας άκρως επιτυχημένης θητείας από το 2005 μέχρι σήμερα και αντανακλά την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών.
Υπέρ της επανεκλογής του έχουν ταχθεί και θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο ΛΑΟΣ, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσουν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της Προεδρικής εκλογής είχε αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στη διάρκεια του 2009, καθώς το ΠΑΣΟΚ ζητούσε επιτακτικά να προηγηθούν οι εθνικές εκλογές και να ακολουθήσει η επανεκλογή του κ. Παπούλια, ενώ από την πλευρά της η ΝΔ κατηγορούσε την ηγεσία του ότι παίζει παιχνίδια με τον θεσμό της Προεδρίας.
Αλλά και μετά τις εκλογές δεν έλειψαν οι φήμες και τα σενάρια είτε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα μετέβαλλε την απόφασή του προτείνοντας άλλο πρόσωπο για την Προεδρία είτε ότι ο ίδιος ο κ. Παπούλιας δεν επιθυμούσε μια δεύτερη θητεία. Μέχρι τη στιγμή που οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς επαναβεβαίωσαν την εκτίμηση και τη στήριξή τους στον σημερινό Πρόεδρο και όλα πήραν τον δρόμο τους.
Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Καρατζαφέρης με την «ακτιβιστική» τακτική του επιχείρησε να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων εγείροντας ζήτημα πρόωρων εκλογών και προσκαλώντας τον κ. Σαμαρά να… αντιγράψει την πρακτική του ΠΑΣΟΚ, να ζητήσει δηλαδή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και στη συνέχεια να γίνει η εκλογή του κ. Παπούλια. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υιοθετήσει μια τόσο ανεύθυνη πολιτική στάση.
Έτσι, την Τετάρτη ο κ. Καρατζαφέρης θα υπερψηφίσει τον κ. Παπούλια, τον -κατά δήλωσή του- καλύτερο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον σημερινό Πρόεδρο, αλλά και οποιονδήποτε υποψήφιο πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα προκάλεσε εσωκομματικές τριβές μετά την πρόταση του Φ. Κουβέλη να στηριχθεί ο Κ. Παπούλιας.
Πρόταση που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ η μόνη… παραχώρηση από την πλευρά της Κουμουνδούρου ήταν να μην προτείνει δικό της υποψήφιο!


Σχολιάστε εδώ