Φλερτάει τον Ζοτς η Μπαρτσελόνα

Τη φετινή χρονιά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να υποστεί μία κατάσταση, η οποία έμοιαζε αναπόφευκτη για τον Παναθηναϊκό: να πάρει παίκτη μεσούσης της σεζόν. Ο Μάρκους Χάισλιπ είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το «κονέ» έγινε μέσω του προσωπικού φίλου του Ζοτς, Γκρεγκ Πόποβιτς. Αλλά η αλήθεια είναι κρυμμένη στην ατάκα που είπε ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Κολοσσό Ρόδου: «Άκουσα ότι φέραμε παίκτη από το ΝΒΑ. Μπορεί να φέρουμε και προπονητή από το ΝΒΑ»!
Ο Ομπράντοβιτς δεν θέλει αμερικανούς παίκτες από το επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Επειδή οι εξαιρέσεις είναι ο κανόνας, ο Μπατίστ κατάφερε να προσαρμοστεί από τη δεύτερη χρονιά του στην Ελλάδα. Βεβαίως, ο Χάισλιπ έχει πάρει ευρωπαϊκή εμπειρία, στη Μάλαγα, αλλά ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι «γεννάει» μπάσκετ, προσαρμόζει τους παίκτες σε ένα πιο αυστηρό καλούπι. Ο Ομπράντοβιτς, μετά τον νέο τραυματισμό του άτυχου Τσαρτσαρή, σίγουρα δεν ήθελε έναν παίκτη που θα σκέφτεται τη στατιστική του και θα διαταράξει την ισορροπία του Παναθηναϊκού. Επειδή έχει αποδείξει ότι οι παίκτες μπορεί να παίζουν και για αυτόν, είναι πιθανό να τον προσαρμόσει στην ομάδα και να παίξει κομβικό ρόλο. Αλλά αν η ατάκα του στη συνέντευξη Τύπου είχε μία δόση αλήθειας, πόσο εκτιμάει το γεγονός ότι υπερκεράστηκε για να γίνει η μεταγραφή και να ανακοινωθεί από τον Θανάση Γιαννακόπουλο στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Κολοσσό;
Ο Ομπράντοβιτς δεν έχει απαντήσει αρνητικά στην Μπαρτσελόνα, διότι δεν έχει κατασταλάξει ακόμα. Αλλά δεν έχει ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους ούτε ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Και ο Ζοάν Λαπόρτα, αν οι Καταλανοί αποτύχουν να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα και φέτος, μπορεί να γίνει πολύ γενναιόδωρος. Τόσο, που θα είναι δύσκολο να αντισταθεί ο Σέρβος στην πρόκληση να χτίσει μια νέα αυτοκρατορία στην πιο… λούζερ ομάδα της Ευρώπης.
Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, βέβαια, δεν πρόκειται να αφήσουν τον Ομπράντοβιτς να φύγει. Αλλά μερικές φορές ο χρόνος παγιώνει ή καλύτερα παγώνει και τις καλύτερες σχέσεις.


Σχολιάστε εδώ