Τα «μπλόκα» βαθαίνουν το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ!

ο ΚΚΕ όχι μόνο στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά τα στελέχη του, που μετέχουν κυρίως στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, έκαναν άνοιγμα στα άλλα μπλόκα προκειμένου να υπάρξει συντονισμός του αγώνα.
Τα στελέχη του κόμματος δεν εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να «στοχοποιηθεί» το ΚΚΕ ως υπεύθυνο για την παράλυση της χώρας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Έτσι περίμεναν τις δηλώσεις διάφορων στελεχών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που καταλογίζουν στο ΚΚΕ αντιΠΑΣΟΚ εμπάθεια, αφού βάλλει κατά μιας κυβέρνησης μόλις τριών μηνών, την ίδια στιγμή που -όπως ισχυρίζονται- επί κυβερνήσεων της ΝΔ δεν έκαναν κινητοποιήσεις αλλά είχαν περιέλθει σε κατάσταση «αγρανάπαυσης».
Βέβαια αντέδρασαν έντονα, με την ίδια την Α. Παπαρήγα να δηλώνει ότι τα κυβερνητικά στελέχη με τέτοιου είδους δηλώσεις φανερώνουν την ανησυχία τους για την άνοδο της επιρροής του ΚΚΕ μέσα στα λαϊκά στρώματα, τα οποία το βλέπουν ως την πολιτική δύναμη που διαχρονικά και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Τα στελέχη του ΚΚΕ υπενθυμίζουν μια σειρά από κινητοποιήσεις με τη στήριξη του κόμματος που έγιναν κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ, και δηλώνουν ότι το ίδιο θα κάνουν και τώρα.
Έτσι η Α. Παπαρήγα περιόδευσε στα αγροτικά μπλόκα δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή της, ενώ οι αγρότες από τη Νίκαια της Λάρισας, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, κατέβηκαν στην Αθήνα και εκτός των άλλων προορισμών της κινητοποίησής τους πήγαν και στην πλατεία Κολωνακίου (!) για να δουν πώς είναι από κοντά «οι αγρότες του Κολωνακίου», τους οποίους κατά δήλωση του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή στηρίζει το ΚΚΕ.
Σχετικά με τον διάλογο που ισχυρίζεται ότι κάνει η κυβέρνηση, στο ΚΚΕ είναι ξεκάθαροι: Πρόκειται, λένε, για έναν διάλογο που στρώνει τον δρόμο για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την ενίσχυση της καπιταλιστικής αγροτικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης. Στο όνομα της προσαρμογής, τονίζουν, στις νέες συνθήκες της ελεύθερης αγοράς οι κυρίαρχες δυνάμεις λένε ότι πρέπει οι αγρότες να σκύψουν το κεφάλι γιατί υπάρχουν αγροτικά προϊόντα πιο φθηνά από τα ελληνικά, γιατί σε άλλες χώρες το κόστος παραγωγής είναι μικρότερο. Πράγματι, υπογραμμίζουν, υπάρχουν πιο φθηνά αγροτικά προϊόντα, αλλά στις χώρες αυτές οι αγρότες και οι εργάτες ζουν στην εξαθλίωση και η εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από αυτές τις χώρες δεν ωφελεί τους φτωχούς κατοίκους τους αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που ελέγχουν τις εξαγωγές.
Η λύση των προβλημάτων της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, λένε τα στελέχη του κόμματος, απαιτεί δέσμη μέτρων που να εξασφαλίζουν εγγυημένες τιμές για ικανοποιητικό εισόδημα και φθηνά αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής και μέτρα που να εμποδίζουν τη ληστεία των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους και τους τραπεζίτες. Το ΚΚΕ προτείνει να σταματήσουν οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας και καλεί τους αγρότες να απαιτήσουν την απειθαρχία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θεωρεί καταστρεπτική για την ελληνική γεωργία. Ταυτόχρονα προτείνει τη δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών των αγροτών που δεν θα έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς, αλλά θα στηρίζουν πραγματικά το αγροτικό εισόδημα και θα εξασφαλίζουν φθηνά και υγιεινά προϊόντα για τον λαό.


Σχολιάστε εδώ