Τα δύο συστήματα στον ΠΑΟΚ
Ο Χάρης Μαρκόπουλος θέλει να γίνει προπονητής. Ήταν ένας ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει νωρίς. Και ασχολήθηκε από άλλο μετερίζι, φορώντας κοστούμι και γραβάτα και ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.
Με τον Σούλη Μαρκόπουλο συναντήθηκαν φέτος έπειτα από κάποιο διάστημα όταν ο πρώην κόουτς του Αμαρουσίου επέστρεψε στον προπονητικό θώκο του «Δικέφαλου». Η οικογενειακή κατάσταση, στη ζυγαριά, έχει περισσότερα θετικά από αρνητικά, αλλά μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μερικά ευτράπελα, όπως αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου παιχνιδιού με την Ολύμπια Λάρισας.
Ήταν ένα τάιμ άουτ όχι όπως όλα τα άλλα. Διότι ο Σούλης Μαρκόπουλος σχεδίασε στο πινακάκι ένα σύστημα το οποίο θα έπαιζε η ομάδα του στο παρκέ, αλλά ο Χάρης πήρε την πρωτοβουλία και στο δικό του πινακάκι έδειχνε ένα άλλο σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να παίξουν οι παίκτες της ομάδας στην επίθεση που θα έκαναν. Και σαΐνι να είσαι μπερδεύεσαι.
Οι παίκτες δεν είναι σαφές ποιον ακολούθησαν, πάντως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πρώτευσε στην κατηγορία του tendex, πιάνοντας 1,156. Στον πάγκο επικράτησε εκνευρισμός, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποιο πιο… έντονο απρόοπτο. Στον Σούλη Μαρκόπουλο, πάντως, προσάπτουν το γεγονός ότι αποφάσισε να δώσει την τελευταία επίθεση στον Μιλισάβλιεβιτς, στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου, όταν, αποδεδειγμένα, ο… πρώην δαιμόνιος πλέι μέικερ έχει χάσει τα πατήματά του στο παρκέ. Φαίνεται, είχε μείνει στο μυαλό του προπονητή του η συνεργασία στο Μαρούσι και το… παρ’ ολίγον έμφραγμα που πήγαν να προκαλέσουν στο ΣΕΦ.