στα ενδότερα τών ομάδων

= Φουριόζος μπήκε στην ΑΕΚ ο Σταύρος Αδαμίδης. Έστω και αν δεν έχει επίσημα κάποιο θεσμικό ρόλο, ο νεαρός δικηγόρος δείχνει καλά στοιχεία και κυρίως μαθαίνει γρήγορα τις ισορροπίες που υπάρχουν στον χώρο.

= Μέσα σε δύο εβδομάδες ο Αδαμίδης έχει αντιληφθεί πώς λειτουργούν τα τραστ στο ρεπορτάζ, αλλά και τι θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ για να στηρίξει τη νέα προσπάθεια. Οι κινήσεις του, μάλιστα, αποδεικνύουν ότι διαθέτει και καλή κρίση.

= Αρκεί η προσπάθειά του να επαναφέρει στην ΑΕΚ τον Νίκο Λυμπερόπουλο, για να αντιληφθεί καθένας την ταχύτητα με την οποία μαθαίνει και κινείται ο Αδαμίδης. Είναι σημαντική η άμεση προσαρμογή του δικηγόρου στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι αποτελεί πλέον τη μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη της Ένωσης.

= Ο Αδαμίδης, πάντως, έχει να αντιμετωπίσει αρκετές εσωτερικές τριβές. Με κυριότερη την προσπάθεια του Νίκου Θανόπουλου να παραμείνει ενεργός στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

= Επίσης πρέπει να λύσει το πρόβλημα επικοινωνίας με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από τη φύση του επιφυλακτικός και καχύποπτος, ο 62χρονος τεχνικός αποφεύγει τις επαφές με τον εν δυνάμει πρόεδρο της ΑΕΚ.

= Θέλει να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο, να αναλάβει ο Αδαμίδης θεσμικό ρόλο και έπειτα να συναντηθεί ή να συζητήσει μαζί του. Μέχρι τότε, όμως, μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ανασύνταξη της Ένωσης.

= Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Η μία γκέλα ακολουθεί την άλλη και έτσι τα στελέχη της ΠΑΕ έχουν φέρει τον Σωκράτη Κόκκαλη στα όριά του.

= Αν ξεσπάσει ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» την οργή του, πολλοί θα τρέχουν να κρυφτούν. Υπάρχουν στελέχη που συμμετείχαν μεν στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, αλλά αισθάνονται πλέον το έδαφος να τρίζει κάτω από τα πόδια τους.

= Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης είναι ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά όχι ο μοναδικός. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν εκνευρίσει τον Κόκκαλη με τις ενέργειές τους.

= Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά για το μέλλον και του μικρού Θεοδωρίδη και του Μόραλη και του Γιάννη Χρυσικόπουλου. Ο τελευταίος βέβαια αισθάνεται τη λιγότερη πίεση, διότι δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στις συμφωνίες με Κετσπάγια, Ζίκο, ενώ παράλληλα από την πρώτη στιγμή εξέφραζε τις ενστάσεις του και για τον Γεωργιανό, αλλά και για τον Βραζιλιάνο.

= Ωστόσο, βρίσκεται και ο Χρυσικόπουλος σε δύσκολη θέση. Κυρίως επειδή θα περιοριστεί το πεδίο δράσης του και θα ψαλιδιστούν οι αρμοδιότητές του εάν προχωρήσει η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Βασίλη Γκαγκάτση.

= Φυσικά και δεν τίθεται ζήτημα για αποχώρησή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Κόκκαλης τον χρειάζεται τη δεδομένη περίοδο και, βεβαίως, δεν ξεχνά την πρόταση συνεργασίας τους.

= Όλοι οι άλλοι, όμως, μόνο σιγουριά δεν πρέπει να αισθάνονται στον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνω ότι είναι μεγάλη η οργή του Κόκκαλη με τις απανωτές γκέλες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο δίμηνο.

= Στον Παναθηναϊκό δείχνουν πολύ πιο ήρεμοι. Μέχρι χθες, βέβαια, είχαν διαγράψει κάθε πιθανότητα απόκτησης του Χάμερ με τον αέρα των 7 και πλέον 8 βαθμών από τη δεύτερη θέση.

= Το μήνυμα, βέβαια, το έστειλε από την προηγούμενη εβδομάδα ο Νιόπλιας. Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Άρη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε υπογραμμίσει την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

= Μέχρι και σε σύγκριση των ευκαιρών που συνηθίζει να δημιουργεί ο Άρης κατέφυγε ο Νιόπλιας για να δείξει και τη δική του δουλειά, αλλά και ότι δεν υπάρχει λόγος να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός. Ταυτίστηκε πλήρως ο προπονητής του «τριφυλλιού» με τη γραμμή της διοίκησης στο θέμα των μεταγραφών.

= Ο Αντωνίου, πάντως, έκανε επαφές έως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μιλούσε με τον εκπρόσωπο του Εντμίλσον, ενώ σύμφωνα με μία καθημερινή εφημερίδα συζήτησε και με τον βραζιλιάνο αμυντικό.

= Οι επαφές των «πρασίνων» με τον Εντμίλσον, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που ο συγκεκριμένος παίκτης έλυσε το συμβόλαιό του με την Παλμέιρας, στην οποία χάρισε και μέρος των χρημάτων που του χρωστούσαν. Αλλά όταν είδαν στην Παιανία τη λευκή πετσέτα που πέταξαν από τον Ολυμπιακό, άλλαξαν στάση και έκοψαν τις επαφές με τον Βραζιλιάνο.

= Ήρθε και το δώρο από την Ιταλία με τον τραυματισμό του Λούκα Τόνι και έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά του Νιόπλια. Κόντρα στη Ρόμα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πονοκεφάλιαζε για το μαρκάρισμα του διεθνούς ιταλού επιθετικού.

= Δεν διαθέτουν οι «πράσινοι» παίκτη για να δει στα μάτια τον Τόνι. Αλλά έπειτα από τον τραυματισμό τού παίκτη της Ρόμα, οι Σαριέγκι, Μπίαρσμιρ και Καντέ θα έχουν ασφαλώς ευκολότερο έργο.

= Επί της ουσίας, δηλαδή, μόνο οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι. Διότι η επιστροφή του Λούα Λούα και ο δανεισμός του Ντάτολο δεν θεωρούνται μεταγραφές επιπέδου Ολυμπιακού.

= Ο Αργεντινός, βέβαια, είναι καλό όνομα. Αλλά πώς θα τον πείσουν να παίξει μπάλα για τέσσερις μήνες όταν στην πρώτη μέρα του στην Ελλάδα βλέπει τα επεισόδια στην Καβάλα και στην πρώτη συμμετοχή του βιώνει όσα συνέβησαν στο Φάληρο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ αλλά και μετά τη λήξη του;

= Μόνο το δέλεαρ της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να δώσει έξτρα κίνητρο στον Ντάτολο. Όσοι, όμως, γνωρίζουν τη σχέση του συγκεκριμένου παίκτη με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, θεωρούν σίγουρη την παρουσία του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

= Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, έβαλαν ψηλά τον πήχη. Ειδικά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που, αν και δεν το λένε, σκέφτονται ακόμα και τον τίτλο.

= Ο ενθουσιασμός, πάντως, θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Γι’ αυτό κατέβασαν τόσο πολύ τα στάνταρ της αύξησης.

= Με 10 ευρώ που είναι η συμμετοχή, αν μπουν στην αύξηση 100.000 άτομα θα μαζευτεί αυτόματα 1 εκατ. ευρώ. Φυσικά δεν πρόκειται να βάλει κάποιος 10 ευρώ.

= Άλλος θα βάλει 20, άλλος 30 και άλλος 100. Ο στόχος, πάντως, είναι οι 100.000 συμμετοχές στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

= Αν προστεθούν και τα χρήματα από επενδυτές, τότε αυτόματα, θα μαζευτούν τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ. Ποσό τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

= Είναι, όμως, μεγάλος ο ενθουσιασμός των ΠΑΟΚτσήδων. Όπως και η αγάπη τους για την ομάδα και η στήριξή τους στον Ζαγοράκη.


Σχολιάστε εδώ