ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Μια πολύ σημαντική διοργάνωση έγινε την περασμένη Κυριακή στο 6ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με ευθύνη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Αθήνα SOS. Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση των προβλημάτων της περιοχής την οποία παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, πολλά εκ των οποίων έκαναν εύστοχες και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η εκδήλωση είχε ένταση και πάθος καθώς είναι γνωστό ότι το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα περιλαμβάνει αρκετές «καυτές» περιοχές όπως η Κυψέλη, η πλατεία Αμερικής, ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Βικτωρίας και η Μιχαήλ Βόδα. Στην εκδήλωση αναγνώσθηκε χαιρετισμός του υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Α΄ Αθήνας Σπύρου Κουβέλη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την πόλη μας. Εκ μέρους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Αθήνα SOS μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος του Πρώτου Διαμερίσματος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής, στα μεγάλα προβλήματα όπως η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθώς και στην απουσία της δημοτικής αρχής που έχει εγκαταλείψει τις γειτονιές του Διαμερίσματος. Ο Διονύσης Κορομπίλης, κάτοικος Κυψέλης και μέλος της Πρωτοβουλίας Πράσινη Αθήνα, επικεντρώθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους όπως το θέμα της Δημοτικής Αγοράς και της πλατείας Κύπρου. Η Μάτα Κοκκινάκη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να διατηρήσει η Κυψέλη την ταυτότητά της. Στη συζήτηση παρέστησαν διαμερισματικοί.
QQQ Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, το οποίο έχει στελεχωθεί με τέσσερις διασώστες οδηγούς, ειδικά εκπαιδευμένους από το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών, προστέθηκε στον κοινωνικό εξοπλισμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του δημοτικού ασθενοφόρου στον Δήμο Ηρακλείου έγινε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010, στον χώρο όπου στεγάζεται η υπηρεσία, στη συμβολή των οδών Πεύκων και Βορείου Ηπείρου (όπου βρίσκεται και το 2ο ΚΕΠ του δήμου). Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος, αφού αναφέρθηκε στα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος στον τομέα της πρόνοιας, δήλωσε: «Ο τομέας της πρόνοιας αποτελεί δείκτη πολιτισμού και παιδείας και εμείς από τη θέση την οποία μας εμπιστευτήκατε στεκόμαστε δίπλα στον Άνθρωπο, και μαζί με τον Δημότη, με όλους εσάς, προχωράμε γοργά για να οικοδομήσουμε το Ηράκλειο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης».
QQQ Τις επιπτώσεις του «Καλλικράτη» περιμένουν στο τρίγωνο Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού για να αποφασίσουν οι κομματικοί μηχανισμοί τι θα πράξουν και ποιον θα στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τελευταία, το όνομα του αντινομάρχη Αθηνών Χάρη Πασβαντίδη ακούγεται όλο και εντονότερα ως το επικρατέστερο να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ στη μάχη σε έναν διευρυμένο, πλέον, δήμο με τη συνένωση των παραπάνω πόλεων. Ο ίδιος πάντως διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει χρίσμα, σε περίπτωση που κάποιος από τους «πράσινους» δημάρχους της περιοχής επιθυμεί να ξανακατέβει. Εννοεί τον Θάνο Ορφανό, τον δήμαρχο Αλίμου, μια και είναι ο μόνος δήμαρχος από το ΠΑΣΟΚ εκεί στα νότια, δεδομένης και της απόφασης του νυν δημάρχου Αργυρούπολης Δημήτρη Ευσταθιάδη να αποχωρήσει.
QQQ Σκηνικό Φαρ Ουέστ έχει στηθεί στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, καθώς ο αρμόδιος προϊστάμενος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Σιδέρης καταγγέλλει ότι εργαζόμενος στον τομέα αυτόν πυροβόλησε εναντίον άλλου συναδέλφου του, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να… δουλέψει! Όλα αυτά αναφέρονται σε ανοικτή επιστολή του αντιδημάρχου προς το Σωματείο εργαζομένων, η οποία κορυφώνει τη βεντέτα που εδώ και καιρό έχει ανοίξει μεταξύ του αντιδημάρχου και μερίδας εργαζομένων. Ο κ. Σιδέρης έχει προ πολλού μιλήσει για εργαζόμενους-φαντάσματα που πληρώνονται κανονικά δίχως να προσέρχονται στην εργασία τους, για βανδαλισμούς κατά δημοτικών αυτοκινήτων, για πλασματικές υπερωρίες, για εξύβριση δημοτικών συμβούλων, ακόμη και για καταχραστές δημοτικού χρήματος. Όμως το περιστατικό με τον πυροβολισμό, εάν είναι όντως έτσι, ξεφεύγει από τις τριβές μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και πλέον τον λόγο έχουν η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας.


Σχολιάστε εδώ