Ο γνωστός άγνωστος ιδιοκτήτης της βίλας κόσμημα στην Αράχοβα

Η περίεργη ιστορία, από την αρχή, έχει ως εξής: Πολλοί είναι οι επισκέπτες που έχουν παρατηρήσει μια βίλα-κόσμημα στην Αράχοβα, με βεράντες και εξώστες, συνολικού εμβαδού 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Το όνομα του ιδιοκτήτη της κυκλοφορεί βέβαια στα τοπικά στέκια – είναι ένας επιχειρηματίας που κάποτε μονοπωλούσε τα πρωτοσέλιδα για μια σκοτεινή υπόθεση, τις απολήξεις της οποίας ποτέ δεν μάθαμε και που ακόμη και σήμερα οι πολιτικοί μας διστάζουν να θίξουν!
Για φορολογικούς προφανώς όμως λόγους ιδιοκτήτης επισήμως εμφανίζεται μια off-shore εταιρεία, η JR Weston Overseas Investements Ltd. Επειδή όμως η αξία του κτίσματος, αλλά και όλων όσα κρύβει πίσω από τους τοίχους του, ανέρχεται σε πολλά, πολλά μηδενικά, κάποια στιγμή κρίθηκε αναγκαίο να ασφαλιστεί. Ο γνωστός άγνωστος ιδιοκτήτης απευθύνθηκε σε… συνέταιρό του, επίσης πασίγνωστο επιχειρηματία, αλλά και με… αθλητικές ανησυχίες. Δεν απευθύνθηκε τυχαία σε αυτόν, καθώς η γυναίκα του τελευταίου διατηρεί ασφαλιστικό πρακτορείο (κάτι σαν μικρή εταιρεία που λειτουργεί ως μεσάζων). Το γραφείο ξεκίνησε αμέσως την αναζήτηση εταιρείας που θα ασφάλιζε την επίμαχη βίλα – όπως και έγινε δηλαδή.
Για ένα τέτοιο κολοσσιαίο συμβόλαιο όμως θα πρέπει να είναι σίγουρες οι ασφαλιστικές εταιρείες και για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί. Όπως μάθαμε λοιπόν, η πολυτελής (τζακούζι, χαμάμ, σάουνα κ.ο.κ.) βρίσκεται σε εικοσιτετράωρη βάση υπό το άγρυπνο βλέμμα της εταιρείας Kintec ΑΕ, που ειδικεύεται σε συστήματα ασφαλείας. Η Kintec θα επιληφθεί σε περίπτωση επίσκεψης ανεπιθύμητων προσώπων, πυρκαγιάς, ενώ ελέγχει και το τηλεφωνικό κέντρο. Ποια όμως είναι η εταιρεία αυτή, πιο σωστά σε ποιον ανήκει; Στις 26 Ιουλίου 2006 λοιπόν, η συγκεκριμένη εταιρεία αποκτήθηκε από τον Όμιλο της Ζήμενς με όρους και σε τιμή που συμφωνήθηκε να μη δημοσιοποιηθούν. Το σχετικό συμφωνητικό υπέγραψαν ο Δρ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρόεδρος του Ομίλου Ζήμενς στην Ελλάδα, μαζί με τον Bernd Haetzel, υπεύθυνο του τομέα Συστημάτων Ασφαλείας της εταιρείας Siemens Building Technologies, που εδρεύει στην Ελβετία από τη μια, και ο διευθύνων σύμβουλος και κύριος μέτοχος της Kintec, Κυριάκος Τσιγκίρογλου.
Εδώ είναι που κολλάει το στιχάκι: Μπλέξαμε τις γραμμές μας!


Σχολιάστε εδώ