«ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΙ ΑΣ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ»

Μέσα από συμπληγάδες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα δώσει στις επόμενες 15 μέρες το ξεκάθαρο πολιτικό του στίγμα για θέματα μείζονος σημασίας όπως:
• Τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο.
• Τα προβλήματα των μεταναστών.
• Τις Εξεταστικές Επιτροπές για Ζήμενς και Βατοπέδι.
Τα θέματα αυτά θα προσδώσουν σαφέστατο πολιτικό στίγμα στα όσα πιστεύει και θα ακολουθήσει ως άξονες πολιτικής ο Αντώνης Σαμαράς. Στενοί του συνεργάτες τονίζουν ότι τόσο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφάνεια, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, όσο και στο μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει ότι η παράταξη δεν έχει αλλάξει πολιτική και κινείται όπως και πριν σε βασικό ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η ΝΔ θα επαναλάβει τη σαφή διαφορά θέσεων που έχει τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τον ΛΑΟΣ: Η ιθαγένεια θα πρέπει να δίνεται υπό προϋποθέσεις, όχι συλλήβδην σε όσους την αιτούνται. Ιδιαίτερα θα σταθεί στη σχετική διάταξη του προσχεδίου που αναφέρεται στη χορήγηση ιθαγενείας στα παιδιά αλλοδαπών γονέων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τη διαφάνεια, για την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, είναι σαφής η πρόθεση του κ. Αντώνη Σαμαρά να ξεπεράσει τις όποιες ενστάσεις θα μπορούσαν να διατυπωθούν για τη μέχρι σήμερα στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όλο θέμα φυσικά έχει άμεση σχέση με τη συζήτηση για τις καυτές υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Ζήμενς.
Η θέση και σ’ αυτό το ζήτημα του προέδρου της ΝΔ είναι απόλυτα «αποστομωτική» για εκείνους που επιχειρούν να τον εμπλέξουν σε παιχνίδια συγκάλυψης: «Όλα στο φως κι ας ματώσουμε». «Δεν μας φοβίζει τίποτα».
Την πρόθεση αυτή άλλωστε έχει αφήσει να διαφανεί ο κ. Σαμαράς και με βάση τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις Εξεταστικές Επιτροπές. Πρόκειται για βουλευτές που εκπροσωπούν όλες τις τάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με μεγάλη… προσπάθεια θα μπορούσε κανείς να τους κατηγορήσει για μεροληψία.
Στελέχη της ΝΔ διέβλεπαν ότι αυτή και μόνο αυτή θα μπορούσε να ήταν η στάση της ηγεσίας του κόμματος, αφού οποιαδήποτε άλλη στάση πιθανότατα να είχε προβλήματα αξιοπιστίας, μια και ουδείς γνωρίζει ποιες άλλες αποκαλύψεις για το ίδιο θέμα θα δημοσιοποιηθούν. Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι αυτό ακριβώς είναι και το βασικό πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα: Δεν φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη ακόμα και οι παλαιοί βουλευτές και πρώην υπουργοί στα όσα μέχρι σήμερα γνώριζαν. Με απλά λόγια, διατηρούν πλέον επιφυλάξεις αν τα πράγματα σε συγκεκριμένα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι Εξεταστικές Επιτροπές, όπως είναι οι υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Ζήμενς, ήταν όπως τα νόμιζαν μέχρι σήμερα…
Αυτή ακριβώς η ανασφάλεια και η έλλειψη ορθής πληροφόρησης τους κάνει να στέκονται στο πλευρό της νέας ηγεσίας η οποία ζητά «καθαρά συμπεράσματα».
Τα θέματα διαφάνειας κατά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή δίνουν το δικαίωμα στον Σαμαρά να αναφερθεί και σε μείζονα ζητήματα οικονομίας, αλλά κυρίως να σταθεί στα τραγικά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί με την απεργία των αγροτών για την ελληνική οικονομία.


Σχολιάστε εδώ