Μαθήματα με θερμοκρασία… 12 βαθμούς στο Λύκειο Καλάμου

Ο λόγος ήταν ότι χάλασε το καλοριφέρ και δεν υπήρχε συντηρητής να διορθώσει τη βλάβη, η οποία εντοπίστηκε τη Δευτέρα το πρωί. Η παράδοση μαθημάτων σε παγωμένες αίθουσες, προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των άμεσα ενδιαφερομένων (μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών κ.λπ.), που τουρτούριζαν από το κρύο.
Χρειάστηκε να περάσουν 30 ώρες και να φτάσει Τρίτη μεσημέρι μέχρις ότου οι αρμόδιοι για τη συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος (Δήμος Καλάμου, ΟΣΚ κ.λπ.) να λύσουν (άραγε λύθηκε;) το πρόβλημα και ενώ προηγουμένως οι διευθυντές των δύο σχολείων αναγκάστηκαν να διώξουν νωρίτερα τα παιδιά προκειμένου να μην αρρωστήσουν.
Το ενιαίο κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου Καλάμου έχει και μια σειρά άλλα σοβαρά (τεχνικά και άλλα) προβλήματα, που δυσκολεύουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του. Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι η παραλαβή του κτιρίου έγινε με καθυστέρηση ενός έτους και κακοτεχνίες (στις αίθουσες κρέμονταν καλώδια, υπήρχαν ρωγμές κ.λπ.), σήμερα τα σχολεία λειτουργούν:
= Χωρίς επιστάτη, χωρίς τους αναγκαίους συντηρητές του κτιρίου και των μηχανημάτων, με το υπάρχον ασανσέρ να μην έχει λειτουργήσει ποτέ -και όπως λέγεται ούτε πρόκειται να λειτουργήσει- επειδή δεν υπάρχουν πιστώσεις για την πληρωμή ειδικού συντηρητή, χωρίς θυροτηλέφωνο και θυροτηλεόραση, με συνέπεια οι εξωτερικές πόρτες εισόδου στο προαύλιο του σχολείου να παραμένουν διαρκώς ανοικτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σοβαρότατες ευθύνες για τα προβλήματα λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου Καλάμου φέρουν, κυρίως, η διοίκηση του ΟΣΚ καθώς και η δημοτική αρχή Καλάμου.
Λάμπρος Τόκας
Συνταξιούχος – μέλος
της ΕΣΗΕΑ


Σχολιάστε εδώ