Η οικονομία – ο Καποδίστριας – ο Καλλικράτης και ο αφανισμός

Χρόνια τώρα, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου και συμπλήρωσα την πρώτη φορολογική μου δήλωση, ως έντιμος έλληνας φορολογούμενος, έλεγαν οι τότε κυβερνώντες: «Βοηθάτε να βγούμε από το τούνελ».
Πέρασαν χρόνια, ήρθαν άλλοι, ο μετροπόντικας βγήκε από το τούνελ, εμείς όμως οι μισθοσυντήρητοι ακόμα ψάχνουμε μήπως και δούμε καμιά αχτίδα από κάποια χαραμάδα. Μπα, ψευδαισθήσεις, γιατί φεύγει ο ένας, έρχεται ο άλλος, να «καμένη γη» και πάλι απ’ την αρχή.
Τώρα τελευταία ήρθαν τούτοι που μας κυβερνάνε να νοικοκυρέψουν τον τόπο, γιατί ομολογουμένως οι προηγούμενοι ήταν για «τα μπάζα» (λέξη δικιά τους) και είναι γεγονός ότι «δεν έχουμε μούτρα» να βγούμε στην Ευρώπη. Χαστούκια από δω, αναξιόπιστοι από κει και είναι κρίμα τέτοια συμπεριφορά στην πιο όμορφη χώρα της Γης, όμως κάπου έχουν δίκιο γιατί τους γελάσαμε, ας είναι όμως, άλλη φορά θα τα πούμε.
Το υπάρχον οικονομικό πρόβλημα κανείς δεν το αμφισβητεί και είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε όλοι για την έξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά όλοι. Όμως, ενώ κύριο μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι το οικονομικό συμμάζεμα και μόνο αυτό, τούτοι ασχολούνται, λέει, με το γερμανικό μοντέλο, με την ιθαγένεια αλλοδαπών και με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, λες και εκείνο φταίει για το χάλι της οικονομίας.
Κύριοι, ή υπάρχει οικονομικό ζήτημα και πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά και να αφήσετε τις μεταρρυθμίσεις σας ή δεν υπάρχει και μας κοροϊδεύετε ή, το λιγότερο, προσπαθείτε να μας αποπροσανατολίσετε με τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια.
Το γερμανικό μοντέλο δεν μπορεί να κυβερνήσει την ίδια τη Γερμανία και θα κυβερνήσει τη χώρα μας; Εκτός αν θέλετε ο αρχηγός του κόμματος να διορίζει τους βουλευτάς αγνοώντας τη βούληση του ελληνικού λαού. Καυχάται ο κ. Παπαδόπουλος της κυβέρνησης Σημίτη για τον Καποδίστρια. Άλλαξε, λέει, τη φυσιογνωμία της χώρας μας. Καλά, υπάρχει μυαλό; Κυκλοφορείτε στην επαρχία να δείτε την ερήμωση με τη δημιουργία ενός υδροκέφαλου δήμου χωρίς υποδομή, χωρίς καρέκλες να καθίσουν οι υπάλληλοι των καταργηθεισών κοινοτήτων; Ερημώσατε κ. Παπαδόπουλε με τον Καποδίστριά σας την ελληνική ύπαιθρο.
Πρώτα υπήρχε έστω και ένας στο χωριό, ο γραμματέας της κοινότητας, τώρα κανένας, αυτό είναι το κατόρθωμά σας. Θα μου πείτε: «Μα δεν αντέδρασε κανείς». Κάνετε λάθος, πολλοί αντέδρασαν, όμως «τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Καταργήσατε τοπωνύμια με ιστορική αξία και δώσατε προσωνύμια για γέλια.
Έρχεστε τώρα σεις της κυβέρνησης και μας παρουσιάζετε τον «Καλλικράτη». Ο Καλλικράτης ήταν καλλιτέχνης, σεις σμιλεύετε ανοσιουργήματα και προσπαθείτε πιπιλίζοντας με τα Μέσα σας το μυαλό μας να μας πείσετε ότι «κάματε το 8ο θαύμα».
Ο «Καποδίστριας» ερήμωσε την ύπαιθρο, σεις με τον «Καλλικράτη» σας την αφανίζετε. Ναι, την αφανίζετε, αφανίζετε ήθη και έθιμα τοπικών κοινωνιών, αφανίζετε την κουλτούρα των κοινωνιών αυτών, με πρόσμειξη άλλης κουλτούρας, άλλων επαρχιών. Το κάνετε, λέει, για να περικόψετε τις δαπάνες, αλλά δεν είπατε πόσο θα στοιχίσει το εγχείρημά σας. Λέτε για κατάργηση τοπικών συμβουλίων δημοτικών οργανισμών. Και ποιος σας είπε ότι ο δήμος, για εξοικονόμηση, δεν μπορεί να τα καταργήσει;
Δεν μας είπατε, αυτές τις χιλιάδες υπαλλήλων των καταργημένων δήμων πού θα τους πάτε; Αλλά μάλλον στον υδροκέφαλο δήμο. Το θέμα αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της προχειρότητας, δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο κόσμος πεινάει και δεν τον ενδιαφέρει ο «Καλλικράτης» όσο και να του πιπιλίζει καθημερινά ο κ. Ραγκούσης το μυαλό.
Κύριοι, πάρτε το χαμπάρι, ο ελληνικός λαός σας ψήφισε για να τον βγάλετε από τη δύσκολη οικονομική θέση και όχι να του αφανίσετε το χωριό του. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε ο «Καποδίστριας» ούτε ο «Καλλικράτης» ούτε η ιθαγένεια των αλλοδαπών και πολύ περισσότερο το γερμανικό μοντέλο. Αυτά είναι για σας και τα παιχνίδια σας.
Αν όμως οι μεταρρυθμίσεις, όπως λέτε, είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, δεν έχετε παρά να τις θέσετε υπόψη του με ένα δημοψήφισμα, έτσι για να πάψει να φωνάζει κι εκείνος ο Καρατζαφέρης.
Αναρτήσεις σε διαδίκτυο, διαβουλεύσεις και ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν τα καταλαβαίνουν και δεν τα ξέρουν ούτε ο Αμερικάνος με την Αμερικάνα από το Σκεπαστό. Ούτε όμως ο Αλέκος με τον Γιωργούλα τον Λιάτσο απ’ το Μεγαπλάτανο «κατέχουν πράμα».
Ένας Καλαβρυτινός κοσμοκαλόγηρος


Σχολιάστε εδώ