Επί τροχάδην

1. Ελληνο-λατινικά
– Είδαμε ζωντανά τον διάλογο που διημείφθη στο Συμβούλιο της Ευρώπης ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη (στον ρόλο της ερωτώσας τον έλληνα πρωθυπουργό) και στον Γιώργο Παπανδρέου -και οι δύο εις άψογα αγγλικά, χωρίς σαρδάμ!- για το θέμα των σχέσεων Ελλάδας – FYROM. Ακούσαμε λοιπόν τον πρωθυπουργό να αποδέχεται τη ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία, «για να ξεχωρίσει η ελληνική Μακεδονία από τη FYROM», όπως είπε. ΔΕΝ ακούσαμε όμως την άλλη μισή ΜΑΓΙΚΗ φράση, την οποία τα τηλεοπτικά κανάλια ΠΡΟΣΘΕΤΑΝ την επομένη στα δελτία ειδήσεών τους: ERGA OMNES. Θα ισχύσει ή ΟΧΙ η όποια συμφωνία ονόματος για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ;
– Επιμένει η κυβέρνηση, βρίζοντας διά των υποτακτικών της, των υπαλλήλων της και των αμειβόμενων από τον κρατικό κορβανά ΜΚΟ, να απειλεί ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο για την αθρόα νομιμοποίηση μεταναστών και λαθρομεταναστών και τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μεγάλο αριθμό από αυτούς. Αντί να εμμείνει σε μια πολιτική νομιμοποίησης και παροχής «πράσινης κάρτας», ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ασφαλιστούν και να φύγουν από τα χέρια των αετονύχηδων και των μαφιών, πηγαίνει σε μια λύση «πολυπολιτισμική» και στην ουσία ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ.
Μόνο που αυτό ΔΕΝ μπορεί να είναι έργο οποιασδήποτε κυβέρνησης. Επειδή ακριβώς πρόκειται για θέμα που αφορά την ίδια την ουσία, την ΚΑΡΔΙΑ του ελληνικού κράτους, την ίδια δηλαδή τη συγκρότηση και την υπόσταση του, ως απελευθερωμένου από τον τουρκικό ΖΥΓΟ το 1821, κράτους των Νεο-Ελλήνων, απογόνων του ελληνικού έθνους και ορθοδόξων χριστιανών (για το ΜΙΣΟΣ των κονδυλοφόρων ενάντια στην Ορθοδοξία, τη στιγμή που μένουν βουβοί μπροστά στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των ΕΒΡΑΙΩΝ του ΙΣΡΑΗΛ, κρυφοί θαυμαστές του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, της καμπάλα και κάθε άλλης αλλόκοτης αηδίας, δείχνοντας παράλληλα το μέγεθος του ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ τους απέναντι σε καθετί ελληνικό, έστω και μισερό, μια άλλη φορά). Για το θέμα αυτό λοιπόν θα μιλήσουμε ΟΛΟΙ. Προς το παρόν κυκλοφορούν κείμενα και συλλέγονται υπογραφές κατά του συγκεκριμένου εκτρωματικού σχεδίου νόμου. Επισημαίνουμε: Το παρόν νομοσχέδιο είναι άθλιο, πάρτε το πίσω. Άλλως, αποτελεί CASUS BELLI.
– Απάντησε εν τέλει στην (αγνώστου περιεχομένου) επιστολή του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν ο έλληνας πρωθυπουργός. Και, απ’ ό,τι μέχρι στιγμής προκύπτει, απάντησε σε ΟΛΑ τα θέματα που ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και επεκτατικά συμπεριέλαβε στην επιστολή του ο γείτονας. Αντί να μείνει στη σωστή γραμμή του Κ. Καραμανλή (του γηραιού) και του πατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι δηλαδή το μοναδικό θέμα που εκκρεμεί ανάμεσα στις δύο χώρες είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας και αν συμφωνήσουν να το πάνε με κοινό συνυποσχετικό προς επίλυση στο Δικαστήριο της Χάγης, ο έλληνας πρωθυπουργός απαντά σε ΟΛΕΣ τις ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ της Άγκυρας. Νομίζει πως με αυτές τις μετα-μοντερνιές θα εξισορροπήσει τις ορέξεις του γείτονα; Ο νεο-οθωμανισμός είναι ιδεολογία και δη επεκτατική. Διαβάστε Νταβούτογλου, κύριε πρωθυπουργέ. Δεν χρειάζεται εκ των υστέρων να ξανακούσουμε: MEA CULPA.

2. Απόσπασμα
από ένα νέο βιβλίο
Και μια και μιλάμε για τα προσφιλή μας ελληνοτουρκικά, και μια και επισκέφτηκε τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο ΝΕΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ (!) αντιπροσωπεία της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να μαθαίνουν οι κρατούντες, για να μαθαίνουμε όλοι:
Όταν συνομιλείς με τον εξ Ανατολών γείτονα, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να βάζεις προϋποθέσεις, αλλιώς ΔΕΝ έχεις μάθει τίποτα από Ιστορία, από Γεωγραφία, από Γεωπολιτική…
Αναφέρει σε κάποιο σημείο στο νέο του βιβλίο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης («Από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΑΣΟΡ. Ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος», Εκδόσεις Στράβων, με εξώφυλλο ένα από τα τέρατα-Γοργόνες της Μυθολογίας, έναν κατάλληλα για την περίσταση παρουσιαζόμενο ερυθρόμορφο -κοκκίνισε από την ντροπή του;- αμφορέα που βρίσκεται σε μουσείο του Μονάχου):
«Μια νέα Νυρεμβέργη για την περιοχή θα αποξηράνει θα έλεγε ο Μπρεχτ την μήτρα που αναπαράγει την ιδεολογία του θανάτου, της γενοκτονίας και της βίας, τον κεμαλικό ρατσισμό. Μετά την καταδίκη της Ναζιστικής Αλητείας, να καταδικαστούν οι πρόδρομοι και οι συνεχιστές της, η κεμαλική Αλητεία.
Ο πρόεδρος και η κυρία Μπους μετά την επίσκεψη στο Άουσβιτς οφείλουν να προσκυνήσουν και στα Άουσβιτς και Ματχάουζεν της Μικράς
Ασίας που είναι διάσπαρτα στα βουνά, στις πεδιάδες, στα ποτάμια της.
Εκεί εξοντώνονταν και εξοντώνονται οι λαοί, στα Ματχάουζεν εν ροή, στις πορείες του θανάτου στο Ερζερούμ, στο Βαν, στην Κερασούντα, στο Λίτσε. Αυτά όλα, ακόμη μένουν ατιμώρητα.
Όπως ατιμώρητοι μένουν οι Δήμιοι του Ιμραλί. Η θέση του Αμπτουλλάχ Οτζαλάν δεν είναι στο Iμραλί, είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος στα πλαίσια της επίλυσης του τουρκικού προβλήματος.».
(Αφιερωμένο εξαιρετικά στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης)


Σχολιάστε εδώ