Ενισχυμένη η υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Τασσιά για τη Μητρόπολη Λαγκαδά

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς υπήρξε πρωτοσύγκελλος και επί του Μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Βʼ επί δέκα χρόνια, και σήμερα επί έξι χρόνια επί Ανθίμου. Η κοινή γνώμη της συμπρωτεύουσας και όλης της Μακεδονίας αναμένει να δει Μητροπολίτη τον μακεδόνα κληρικό, που διακρίνεται για την εργατικότητά του, για τη μόρφωσή του, για την αρίστη τελετουργική κατάρτισή του, για τον κηρυκτικό λόγο του, για τη διοργάνωση της φιλανθρωπίας στον ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου με συσσίτια και πρατήριο διανομής ρούχων σε απόρους και μετανάστες, και για την εξαίρετη διοργάνωση του Ενοριακού Κέντρου «Καταφυγή» για φοιτητές και μαθητές.
Να σημειωθεί ότι ο π. Ιωάννης Τασσιάς χαίρει της εκτίμησης όλου του πολιτικού και πανεπιστημιακού χώρου της συμπρωτεύουσας, πρόσφατα ανεκηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Ουκρανία, και συνέβαλε στην προβολή της τιμής των Αγίων στη γενέτειρά τους πόλη, υπερασπιζόμενος την ελληνική καταγωγή των δύο θεσσαλονικέων Αγίων. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς είναι 53 ετών.
Η πλήρωση της Μητρόπολης Λαγκαδά και των δύο Μητροπόλεων Αττικής και Ιλίου αναμένεται να γίνει από την Ιεραρχία στα τέλη του Φεβρουαρίου.


Σχολιάστε εδώ