Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΤΕΛΟΣ δεν έχουν τα… βάσανα του Κ. Καραμανλή. Διότι δεν είναι μόνον ο πολιτικός κουρνιαχτός που σήκωσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών «διά πάσα νόσο…». Έχει και τα διάφορα στελέχη (Σιούφας, Παυλόπουλος κ.ά.) τα οποία… «μεγαλούργησαν» επί των ημερών του, που σπεύδουν στο γραφείο του παραπονούμενα ότι δεν αξιοποιούνται από τη νέα ηγεσία του κόμματος! Ωστόσο, τα διαβήματά τους δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα. Πρώτον, διότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι διατεθειμένος να αναμειχθεί. Δεύτερον, γιατί ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να… αυτοκτονήσει!

oΤΟ… ΔΡΑΜΑ του ζει και ο Γερ. Γιακουμάτος. Ο λαϊκός δημιουργός της Β΄ Αθηνών φέρει βαρέως το ότι δεν είχε τη γενναιότητα να ανατρέψει τη κυβέρνηση Καραμανλή και υποφέρει από τύψεις. Τι κι αν βγήκε δύο φορές και απολογήθηκε δημόσια για την (τότε) λιποψυχία του. Ακόμη δεν μπορεί να ησυχάσει η συνείδησή του. Πληροφορίες μάλιστα από τα υψίπεδα της Πετρούπολης αναφέρουν ότι στην αγωνία του –επιτέλους– να εξιλεωθεί σκέφτεται μέχρι και να εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία και να προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ! Κακοήθειες «σαμαρικών», είμαι σίγουρος. Καθότι δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο ο κ. Γιακουμάτος θα ήθελε να εκδικηθεί τον Γ. Καρατζαφέρη. Σε τέτοιο σημείο που να φθάσει να… ενταχθεί στο κόμμα του!

oΚΡΟΥΣΜΑΤΑ… παιδικών ασθενειών καταγράφονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πράκτορές μου με ενημερώνουν ότι οι βουλευτές παρουσιάζουν διαφόρων μορφών αλλεργίες (πυρετό, εξανθήματα κ.λπ.) κάθε φορά που ακούν ή διαβάζουν ότι για μια θέση στο υπουργείο Εξωτερικών -αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού- προορίζεται ο Χρ. Ροζάκης. Τι λέει το σενάριο; Μόλις ο Γ. Παπανδρέου λύσει όλα τα μεγάλα ζητήματα (όπου να ʼναι, δηλαδή…) θα παραδώσει στον αέρινο Δ. Δρούτσα το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών. Αυτόματα θα… αδειάσει η θέση του αναπληρωτή υπουργού, για την οποία «προορίζεται» ο «αμείλικτος τουρκοφάγος» κ. Ροζάκης. Οι βασικές ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι δύο. Κατʼ αρχάς, το ότι ένας ακόμη εξωκοινοβουλευτικός παίρνει θέση στην κυβέρνηση. Επίσης, ανησυχούν μήπως το οξυμμένο εθνικό του φρόνημα γίνει αιτία να προκληθεί νέος… ελληνοτουρκικός πόλεμος!

oΑΝ ΑΚΟΥΤΕ κάτι… περίεργους θορύβους, δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Απλώς τρίζουν τα θεμέλια του κράτους από τα… άφθονα γέλια που προκάλεσε το τελεσίγραφο του Θ. Πάγκαλου ότι όλοι ανεξαιρέτως οι διοικητές δημόσιων οργανισμών θα αμείβονται με μόλις 5.500 ευρώ μηνιαίως! Μεικτά, που σημαίνει καθαρά κάτι λιγότερο από 4.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι ο Θόδωρος έχει το ταλέντο σε κρίσιμες στιγμές να παρεμβαίνει για να δώσει στην πολιτική ζωή κάτι από το κλίμα των μεσημεριανών προγραμμάτων της ιδιωτικής τηλεόρασης. Πλην όμως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή απʼ ό,τι αποτυπώνεται στο «Κους Κους» του Alpha. Κανένας πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος από αυτούς που διόρισε το ΠΑΣΟΚ δεν εισπράττει λιγότερα από 10.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ θα αμείβεται με 15.000 τον μήνα. Και με άλλα τόσα ο διευθύνων σύμβουλος, εννοείται…

oΥΠΟΘΕΤΩ ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν… άνοιξαν σαμπάνιες όταν ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Β. Βενιζέλου να αναθέσει καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας στον Ν. Μπίστη. Ναι, πρόκειται για τον γνωστό… οραματιστή της Αριστεράς, τον οποίο στην πορεία πλάνεψαν οι Σειρήνες του εκσυγχρονισμού. Σε σημείο να πιστέψει ότι ο Κ. Σημίτης ήταν η μετενσάρκωση του Λένιν! Το ενδεχόμενο διορισμού έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις και αρκετών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, οπότε μάλλον πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα ο κ. Βενιζέλος. Είπαμε, «το Πολυτεχνείο ζει», αλλά ως πότε θα δικαιώνεται με… μηνιαίες αποδοχές;


Σχολιάστε εδώ