διάδρομοι και ψίθυροι

4Alapis: Η εταιρεία που πολλοί «πίστεψαν» και έκτοτε περιμένουν να δικαιωθούν. Τώρα έρχεται η Merit να ανακοινώσει τιμή-στόχο για το χαρτί τα 0,85 ευρώ.
4Coca Cola: Η Deutsche Bank και η Πειραιώς διατηρούν τις συστάσεις αλλά και την τιμή-στόχο για τον τίτλο (στα 17 ευρώ). Υπάρχουν όμως και εκτιμήσεις για υποχώρηση πωλήσεων τόσο στο τρίμηνο όσο και στο έτος. Ίδωμεν…
4J&P – ΑΒΑΞ: Ακόμα ένας εισηγμένος που προχωράει σε έκδοση ομολογιακού δανείου. Ζητάει πάνω από 290 εκατομμύρια ευρώ.
4Morgan Stanley, Citigroup, Moody’s. Και οι τρεις οίκοι στις εκθέσεις τους συμφωνούσαν πως μια έστω και ικανοποιητική εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας θα έχει θετική δράση σε αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζουν δε την Εθνική Τράπεζα, την Κύπρου, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ.
4Σε δεύτερο χρόνο, πάντα σύμφωνα με τους ειδήμονες των διεθνών επενδυτικών οίκων, εφόσον η ελληνική οικονομία «συγκλίνει» με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, υποψήφιες για να αποτυπώσουν άμεσα τα όποια κέρδη είναι και οι μετοχές της ΔΕΗ, του Jumbo, της ΕΧΑΕ, της Frigoglass, ακόμα και της Aegean.
4Πλαίσιο: Αύξηση σε διψήφιο ποσοστό (συγκεκριμένα 11,1%) στα καθαρά κέρδη και διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Γιατί ακόμα και σήμερα αρκετοί μεγάλοι παίκτες -προφανώς όχι τα βραχυπρόθεσμα, κερδοσκοπικά κεφάλαια- «κοιτάνε» τη μερισματική απόδοση, η οποία γενικότερα στο ΧΑ είναι και φέτος μακράν καλύτερη των περισσότερων ανεπτυγμένων ευρωαγορών!
4Επιστροφή στις τράπεζες, με τη Citi να ανακοινώνει τώρα υποβάθμιση της σύστασής της για την Alpha Bank και διακράτηση για Εθνική, Marfin Popular Bank και Κύπρου.
4Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν την εβδομάδα που τελείωσε οι τίτλοι της Βιοχάλκο, του Ελλάκτωρα και του Τιτάνα. Οψόμεθα τι θα γίνει από βδομάδα…
4Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ο τίτλος πρωταγωνίστησε τις περασμένες ημέρες σε πλείστα όσα σενάρια. Τώρα το ερώτημα είναι τι σχεδιάζει -και για πότε το σχεδιάζει- η κυβέρνηση, με τους ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου να μη διαψεύδουν πλέον την πρόθεση να επισπευσθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης. Και όχι μόνο του ΤΤ…


Σχολιάστε εδώ