Δεν δέχονται φορολόγηση του 15ου και 16ου μισθού οι εργαζόμενοι στη Βουλή

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα σταθούμε απλοί θεατές απέναντι στις όποιες στοχεύσεις διαφόρων εξωθεσμικών κέντρων περί μείωσης των αποδοχών μας», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, εντός κι εκτός Κοινοβουλίου, να προβαίνει στην καθημερινή απαξίωση και υποτίμηση του έργου τους για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Θώδας απέφυγε να προσδιορίσει τον τρόπο που σκοπεύουν να αντιδράσουν οι υπάλληλοι της Βουλής στην επικείμενη φορολόγηση των επιδομάτων τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο 15ος και ο 16ος μισθός που εισπράττουν κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της Ολομέλειας. Επί της ουσίας ζητούν να εξαιρεθούν από το μέτρο που θα ισχύσει στο Δημόσιο, στο πλαίσιο των θυσιών που απαιτούνται για να βγούμε από την οικονομική κρίση.
Φρόντισαν μάλιστα να ευχαριστήσουν και τον πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξή του «απέναντι στις αήθεις και υποβολιμαίες επιθέσεις που δέχονται καθημερινά από διάφορα ΜΜΕ»…
Παρά τα όσα περί «εξωθεσμικών κέντρων» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου, ο κ. Πετσάλνικος απάντησε… θεσμικά. Βουλευτές και εργαζόμενοι, είπε, πρέπει να εκπέμψουν πολύ συγκεκριμένα και δυναμικά μηνύματα στον ελληνικό λαό στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας εξυγίανσης της οικονομίας και «επομένως καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση»!
Πάντως το φλουρί της πίτας έπεσε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα…


Σχολιάστε εδώ