«Έχουμε και λέμε» με μείωση… 2.346 ευρώ!

Η απόφαση που ελήφθη από την προηγούμενη διοίκηση αναφέρει πως ύστερα από εισήγηση του διευθυντή τηλεόρασης Δημήτρη Γόντικα ανατίθεται η μεικτή παραγωγή μέχρι 170 επεισοδίων της καθημερινής ζωντανής εκπομπής «Έχουμε και λέμε» έναντι του ποσού των 3.442 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ στο κόστος του επεισοδίου δεν περιλαμβάνεται το ποσόν των 860 ευρώ πλέον ΦΠΑ για εργοδοτικές εισφορές. Πέρυσι η ΕΡΤ είχε εγκρίνει για την ίδια εκπομπή την ανάθεση μεικτής παραγωγής στην ίδια εταιρεία έναντι ποσού 5.788 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο. Όπως επίσης συν εργοδοτικές εισφορές 1.375 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο. Το συνολικό κόστος για την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο για την Cut Productions ανέρχεται σε 731.510 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) έναντι 983.980 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) πέρυσι.
Η μείωση του κόστους οφείλεται στην αντίστοιχη μείωση των παρουσιαστριών από πέντε πέρυσι σε δύο φέτος (Βαγιάννη, Μιχελιδάκη). Κατά την περσινή περίοδο η αμοιβή μίας εκ των πέντε παρουσιαστριών ανερχόταν σε 800 ευρώ την ημέρα…
Το κόστος για την ΕΡΤ πέρυσι ανερχόταν σε 145.350 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και φέτος σε 74.700 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Τώρα γι’ αυτήν την παραγωγή η ΕΡΤ διαθέτει τη Ρίκα Βαγιάννη και τη Μάριον Μιχελιδάκη, που είναι μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ, σκηνοθέτη, δύο διευθυντές παραγωγής, δύο βοηθούς σκηνοθέτες, στούντιο με πέντε κάμερες (εκ των οποίων η μία σε γερανό) και όλους όσοι εμπλέκονται στον ήχο, όπως και το control. Η ΕΡΤ επίσης αναλαμβάνει το κόστος για την κατασκευή του σκηνικού, όπως και την παραγωγή σημάτων αρχής και τέλους και των τρέιλερ της εκπομπής.
Η ΕΡΤ ακόμη προσφέρει δύο βάρδιες τη βδομάδα για μετεγγραφή αρχειακού υλικού, αρχειακό υλικό έως 6 λεπτά ανά εκπομπή, τρία links τον μήνα εντός Αθήνας, κασέτες για την εγγραφή της ζωντανής μετάδοσης, οθόνη plasma, δύο άτομα από το μακιγιάζ και άλλο ένα από το κομμωτήριο, ενοίκιο μουσικών οργάνων, χορδιστή πιάνου κ.ά.


Σχολιάστε εδώ