ΦΟΥΛ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!

Πρεμιέρα αύριο στη Βουλή στο έργο των Εξεταστικών Επιτροπών που προβλέπεται να τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Το απόγευμα θα συζητηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, την Τετάρτη η σχετική πρόταση για την υπόθεση της Siemens, ενώ η συγκρότηση των επιτροπών που προβλέπεται να λειτουργήσουν παράλληλα και να εκδώσουν το πόρισμά τους μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου.
Προσπάθεια θα καταβληθεί ώστε η σύνθεσή τους να είναι ολιγομελής, καθώς τα κόμματα και ιδιαίτερα της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα έχουν δυσκολία να διαθέτουν βουλευτές για τις δύο επιτροπές που θα εργάζονται ταυτόχρονα, όμως ο αριθμός των μελών δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από τους 19 με 21 βουλευτές.
Παράλληλα θα λειτουργήσουν και οι δύο από τις τρεις Εξεταστικές που υπολείπονται (για τις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων, της Γερμανός και του χρηματιστηρίου), με στόχο να κλείσουν τις εργασίες τους μέχρι το καλοκαίρι.
Έτσι από τον ερχόμενο Φεβρουάριο το πρόγραμμα της Βουλής είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, καθώς σ’ αυτό και από τις πρώτες ημέρες του μήνα συμπεριλαμβάνονται δύο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για τη διαφάνεια (Σαμαράς) και το μεταναστευτικό (Καρατζαφέρης), η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα γίνει μέχρι τις 10 του μηνός, αλλά και τα επίμαχα νομοσχέδια για τον «Καλλικράτη» και την ιθαγένεια, που θα αλλάξουν την ατζέντα και θα ανεβάσουν στα ύψη το θερμόμετρο. Πάντως στις επικρίσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας με τη σύσταση πληθώρας εξεταστικών, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος παραπέμπει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπου συμφωνήθηκε ομόφωνα η διαλεύκανση όλων των επίμαχων υποθέσεων, και προσθέτει ότι η διερεύνηση δεν αποπροσανατολίζει, βοηθάει…


Σχολιάστε εδώ