Το μαχαίρι στο κόκκαλο

Έστω και μετά 17 μήνες καθυστέρηση, δικαιωθήκαμε. Έπειτα από πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίες, αλλά και δικές της αστοχίες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να ερευνήσει τα πάντα για την αμαρτωλή εταιρεία Κτηματολόγιο ΑΕ.
Ο Επιθεωρητής, σήκωσε τα μανίκια και μετά το πόρισμα για την ΤΡΑΜ ΑΕ και την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ετοιμάζεται να «ξεψαχνίσει» τα πεπραγμένα της εταιρείας την τελευταία πενταετία. Εμείς τα γράφαμε, ήδη, από το καλοκαίρι του 2008. Για τον υπεύθυνο Τύπου, Σιγάλα, και την κατασπατάληση των 10.000.000 ευρώ για διαφήμιση, τον γενικό διευθυντή Κυριαζή των 350.000 ευρώ, για τις αναξιοκρατικές προσλήψεις ημετέρων (γιοι και κόρες βουλευτών, ξαδέλφες, πεθερές κ.ά.)
Η Τίνα Μπιρμπίλη, όμως, διστάζει. Ενώ γνωρίζει. Διόρισε στην Κτηματολόγιο ΑΕ τον κουμπάρο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Απόστολο Αρβανίτη, ο οποίος όχι μόνο παίρνει πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι έλεγε η κυβέρνηση για τα κρατικά στελέχη, αλλά υπέγραψε παραμονές Πρωτοχρονιάς συμβάσεις εκτός ΑΣΕΠ (Κω και Ρόδου), παραβλέποντας τον νόμο Ραγκούση περί ΑΣΕΠ που είχε ήδη ψηφιστεί και ήταν έτοιμος να προσλάβει άλλους 22 ημέτερους. Ύστερα από δημοσιεύματα και κατακραυγή, τα μάζεψε. Όπως προ διετίας, σε διαγωνισμό για δύο θέσεις, συνέρρευσαν περίπου 3.000 πολίτες με σπουδαία βιογραφικά και εν τέλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των δύο θέσεων και προσωπάρχης Χαράλαμπος Κοσσυβάκης προσέλαβε δύο εξαδέλφες του με το ίδιο ονοματεπώνυμο! Και τα ξέρει αυτά η υπουργός Περιβάλλοντος και τον διατηρεί στη θέση του ακόμα. Όπως και τον διευθυντή Επικοινωνίας Νίκο Σιγάλα και τον γενικό διευθυντή Κυριαζή, ο οποίος υπέγραψε παράνομα και μετά τις εκλογές με την προηγούμενη διοίκηση τριετή παράταση της σύμβασής του με 350.000 ευρώ. Και τους διατηρεί ακόμα όλους αυτούς τους χρυσοπληρωμένους την ώρα που ζητάει από την κοινωνία θυσίες. Μα έτσι θα προχωρήσει, κυρία Μπιρμπίλη, το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο; Γιατί τόση αδράνεια; Τολμήστε. Θα επανέλθουμε…


Σχολιάστε εδώ