Σφίγγει η Πολιτεία τα λουριά στις ΠΑΕ

Αμέσως ήρθε και το καμπανάκι με την προαναγγελία της παρέμβασης στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου για «το δημόσιο συμφέρον». Οι πρώτες διαμαρτυρίες για καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση όσων συμμετέχουν στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου να μην απεμπολήσουν δικαιώματα που απέκτησαν στο πέρασμα του χρόνου.
Από την πλευρά της Πολιτείας, ωστόσο, προκύπτει σαφέστατα διάθεση για άσκηση έντονων πιέσεων προς τις ομάδες τόσο για την πάταξη της βίας, όσο και για αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς. Το μεγάλο ατού για την κυβέρνηση έχει να κάνει με τις οφειλές των ΠΑΕ και των ΚΑΕ προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο. Οφειλές που αποτελούν βραχνά για τους περισσότερους των παραγόντων που καταφέρνουν και επιβιώνουν επειδή κάνουν τα στραβά μάτια οι ελεγκτικοί οργανισμοί. Οι ανάγκες του κράτους για αύξηση των εσόδων του και μείωση του ελλείμματος, ωστόσο, ανοίγουν και τον φάκελο με τα χρέη των ΠΑΕ που καλούνται πλέον να επιλέξουν την οδό της μετωπικής σύγκρουσης κάτω από την ομπρέλα της ΦΙΦΑ ή τη συνεργασία με την Πολιτεία.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του Σοφοκλή Πιλάβιου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δείχνει προσωρινά διαλλακτικός απέναντι στον γ.γ. Αθλητισμού επειδή γνωρίζει ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο η ένταση μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στο ποδόσφαιρο, παρά να λύσει όσα ήδη υπάρχουν.


Σχολιάστε εδώ