Παπούλιας και πάλι

Σε πανηγυρική εκδήλωση η Βουλή θα επανεκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κ. Παπούλια, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της Ν. Δημοκρατίας, εκτός απροόπτου και του ΛΑΟΣ.
Η ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στην Προεδρία πέρασε από σαράντα κύματα, αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, μέχρις ενός σημείου και πολιτικής εκμετάλλευσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όταν στο διάστημα πριν από τις εθνικές εκλογές ο Γ. Παπανδρέου έθετε ως προϋπόθεση για να συμφωνήσει στην επανεκλογή του, την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Αλλά και μετά τις εκλογές η στάση του νέου πρωθυπουργού στο θέμα της επαναβεβαίωσης της στήριξής του στο πρόσωπο του κ. Παπούλια, πυροδότησε σενάρια. Την ίδια χρονική περίοδο φήμες ήθελαν τον κ. Παπανδρέου να εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλων υποψηφιοτήτων, κάτι που είχε αναμφίβολα ενοχλήσει τον Πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη τακτική με εκείνην του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά επιχείρησε να αναπτύξει πρόσφατα και ο Γ. Καρατζαφέρης, σε μια προσπάθεια να «στριμώξει» πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία. Κάλεσε συγκεκριμένα τον νέο αρχηγό Αντ. Σαμαρά να ζητήσει πρώτα εθνικές εκλογές και στη συνέχεια εκλογή Προέδρου. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Εντυπωσιακό είναι, στο πλαίσιο της… ακατάσχετης σεναριολογίας, ότι τις αμέσως προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες σχετικές με την υγεία του Κ. Παπούλια, οι οποίες είδαν και το φως της δημοσιότητας.


Σχολιάστε εδώ