Ο αθλητισμός… στο περιθώριο!

Στο περιθώριο της κυβερνητικής πολιτικής τίθεται ο αθλητισμός, δημιουργώντας εύλογη ανησυχία αλλά και οργή στους κόλπους της αθλητικής οικογένειας.
Πρώτα δείγματα γραφής η κατάργηση του υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά και η περικοπή πόρων στους αθλητικούς φορείς.
Στις 100 μέρες ΠΑΣΟΚ παρακολουθούμε την πλήρη απαξίωση της ιδέας του Ολυμπισμού που πέτυχε η χώρα μας να διευρύνει, να αναπτύξει και να εδραιώσει όλα αυτά τα χρόνια.
Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων περιμένει στο συρτάρι, οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις τίθενται εν αμφιβόλω. Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού (υφυπουργός αρμόδια για θέματα Αθλητισμού) για τη μη χρηματοδότηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϊ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2010 στη χώρα μας.
Με μεγάλη ευκολία μπαίνουν στο περιθώριο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που ανέλαβε η χώρα μας να υλοποιήσει με αποφάσεις που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το κράτος όμως έχει συνέχεια. Οι μεγάλες διοργανώσεις προσθέτουν κύρος στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, που κέρδισε την εύφημον μνείαν της παγκόσμιας αθλητικής οικογένειας. Δεν χαρίζονται και δεν θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, που στόχο έχουν να απομειώσουν το έργο της προηγούμενης αθλητικής ηγεσίας.
Στο μέτρο του δυνατού και στο πλαίσιο της σφιχτής εισοδηματικής πολιτικής, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει τον προγραμματισμό της για τις αθλητικές διοργανώσεις που η ίδια θα αναλάβει να υλοποιήσει και όχι να εκθέτει τη χώρα με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, που θέτουν σε κίνδυνο το κύρος μας διεθνώς.


Σχολιάστε εδώ