Ουδέποτε έγιναν καταλογισμοί εις βάρος μου

«Κανένας καταλογισμός δεν έχει γίνει εις βάρος μου, ούτε εις βάρος συνεργάτη μου. Αντιθέτως, όσες φορές έγιναν έλεγχοι για τα πεπραγμένα της θητείας μου έδειξαν ότι ουδέποτε έκανα τίποτα μεμπτό».
Αυτό αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του στις απόψεις Καλυμνίων που δημοσιεύσαμε την περασμένη Κυριακή ο τέως δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Διακομιχάλη έχει ως εξής:

«Αγαπητό ”ΠΑΡΟΝ”,
Όπως είχα δεσμευτεί, απαντώ στο ερώτημα του κ. Γεωργίου Καλιάνη που φιλοξενήσατε στο φύλλο της Κυριακής 17/01/10.
Εγώ δεν γνωρίζω καμιά αμαρτία μου από την περίοδο που ήμουν δήμαρχος που να θέλω να ξεχαστεί. Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, έπειτα από καταγγελίες ανθρώπων του σημερινού δημάρχου το 2001 και του ίδιου του δημάρχου, έγιναν δύο έλεγχοι από το υπουργείο Οικονομικών, δύο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εξετάστηκε ο φάκελος των καταγγελιών από την τριμελή επιτροπή που προβλέπεται από τον δημοτικό και τον κοινοτικό κώδικα, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος Πρωτοδικών του νομού, και απεδείχθη ότι ο θησαυρός ήταν άνθρακες. Το σίριαλ των καταγγελιών συνεχίστηκε όταν η παρέα του Ρούσσου την ίδια υπόθεση την έστειλε και στα ποινικά δικαστήρια, και ύστερα από διετή έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών της περιοχής μας με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο τον Νοέμβριο του 2007. Τον Δεκέμβριο του 2007 επανέρχεται ο κ. Ρούσσος με νέα καταγγελία στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ζητά επανέλεγχο της διαχείρισης όλης της οκταετίας που ήμουν δήμαρχος. Με εντολή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δόθηκε νέα εντολή ελέγχου, που είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο τον κ. Ρούσσο, τώρα στη διαδικασία αυτού του ελέγχου ελέγχεται και ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αφού ως αντιπολίτευση ψήφισαν πολλές από τις δαπάνες που ελέγχονται.
Συμπερασματικά, πρέπει να επισημάνω ότι δεν έχει γίνει κανένας καταλογισμός ούτε σε μένα ούτε σε κάποιον συνεργάτη μου.
Απλώς το μένος του κ. Ρούσσου εναντίον μου και εναντίον συνεργατών μου τον οδηγεί από γκάφα σε γκάφα. Πάντως, αν ο κ. Γεώργιος Καλιάνης ή όποιος άλλος θέλει να δώσει στο ”ΠΑΡΟΝ” τα στοιχεία του, εγώ θα τον εξουσιοδοτήσω να ζητήσει από όποια δημόσια υπηρεσία θέλει στοιχεία για να διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει ποτέ κανένας καταλογισμός ούτε σε μένα ούτε σε κάποιον συνεργάτη μου».


Σχολιάστε εδώ