Ομολογία Παπανδρέου: Το ταμείον είναι μείον

Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της Αλέκας Παπαρήγα, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Αλέξη Τσίπρα ήταν κατηγορηματικός λέγοντας «τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις που δεν αντέχουν παρά λίγους μήνες». Τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν αιτήματα που σποραδικά και απρογραμμάτιστα ακούγονται, ενώ τους κάλεσε να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να προσέλθουν σε διάλογο, γιατί διαφορετικά πλήττουν την εικόνα της χώρας.
Κατά την άποψη της γ.γ. του ΚΚΕ «καλύτερα να είναι κλειστοί οι δρόμοι, παρά κλειστά τα σπίτια». Η κ. Παπαρήγα πήρε πάνω της τον αγώνα των αγροτών επέρριψε στον πρωθυπουργό πολιτική και ηθική ευθύνη, λέγοντας ότι επιτρέπει στα «παπαγαλάκια» να συκοφαντούν τους αγώνες των αγροτών. «Αν ακολουθούσα αυτά που λέτε, θα ήταν, όχι μόνον οι δρόμοι κλειστοί, αλλά και τα σπίτια» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Δεν καταλαβαίνω ποιον θέλετε να βοηθήσουμε», είπε «θέλετε να βοηθήσουμε τον αγρότη του Κολωνακίου; Γιατί έχει διαφορά».
Στη γραμμή ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέλαβε να απαντήσει στην κ. Παπαρήγα λέγοντας ότι «οι κλειστοί δρόμοι κλείνουν τα σπίτια άλλων». Πρότεινε επίσης μια σειρά μέτρων για τους αγρότες όπως τη δημιουργία θεσμού αντίστοιχου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), ασφαλιστική κάλυψη των αγροτικών ατυχημάτων, τροφοδοσία του ελληνικού στρατού αποκλειστικά από αγροτικά προϊόντα, καθώς και φόρο διοξειδίου του άνθρακα στα εισαγόμενα προϊόντα στα πρότυπα των μέτρων που εφορμόζει ο Σαρκοζί, απέναντι στις οποίες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός
«Λέτε δεν έχουμε χρήματα. Αφήστε λοιπόν τα χρήματα. Κότσια έχετε για μια άλλη πολιτική; Πολιτική βούληση να τα βάλετε με όλους αυτούς, τα απίστευτα κυκλώματα, με τους μεσάζοντες, με τους κουμπάρους, με τους τραπεζίτες, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κερδίζουν από τον μόχθο της αγροτιάς;», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Επεσήμανε ότι στα μπλόκα είναι το πιο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. «Μην τους αντιμετωπίζετε και μην τους υποτιμάτε έτσι. Μη βγαίνετε να πείτε ανοίξτε τους δρόμους μπας και κλείσουν τα spread. Ελέγξτε την ασυδοσία και τους μεσάζοντες».


Σχολιάστε εδώ