ΝΔ: Επταετής αγρανάπαυση

Πριν από 100 ημέρες η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, τα έκανε κατά γενική ομολογία… μπάχαλο, έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τελικά «παρέδωσε» την εξουσία, δραπετεύοντας κυριολεκτικά. Τώρα η νέα ηγεσία της ΝΔ βιάζεται, λέει, να επανέλθει στην εξουσία και δειλά δειλά υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση «κατά του Προγράμματος Σταθερότητας» και ο κ. Τσίπρας, με τσιτάτα της δεκαετίας του ’60, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ακολουθώντας κατά πόδας την κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ, που αντιμάχονται την κοινή λογική. Όμως ο λαϊκός παράγοντας έχει κοινή λογική και γι’ αυτό σε πείσμα των «προστατών» του, δηλαδή της Παπαρήγα και του Τσίπρα, επιδοκιμάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να βγάλει την Ελλάδα από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και αντιθέτως αδιαφορεί στα αντιπολιτευτικά και απλοϊκά κελεύσματα των «αριστερών» ηγεσιών.
•Ενδεχομένως μπορεί να κατανοήσει κανείς την ανεύθυνη και εξωπραγματική ρητορεία των κομμάτων διαμαρτυρίας, αλλά ουδόλως υπάρχει κατανόηση για το γεγονός ότι η νέα ηγεσία της ΝΔ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν (και είναι τεράστιες) για την κατάντια της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης. Και όχι μόνο αυτό, ορισμένοι παράγοντες της ΝΔ τολμούν και κάνουν αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση 100 ημερών.
•Και επειδή βλέπουμε ορισμένους νεοδημοκράτες να βιάζονται να επανέλθουν στην εξουσία για να μας… νοικοκυρέψουν εκ νέου, να τους επισημάνουμε ότι ο λαός τούς «καταδίκασε» σε επταετή αγρανάπαυση. Και μια συμβουλή στον συμπαθή πολιτικό Αντώνη Σαμαρά: Θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα μείνει χρόνια στην εξουσία. Κατά κανόνα οι κυβερνήσεις στη χώρα μας παίρνουν και δεύτερη λαϊκή εντολή κι εκεί, κάπου στα έξι χρόνια διακυβέρνησης, αρχίζει η σταδιακή φθορά τους. Άρα ο κ. Σαμαράς πρέπει να διαμορφώσει στρατηγική αναμονής, διαφορετικά, αν καλλιεργήσει στον κόσμο της ΝΔ φρούδες ελπίδες, όταν χάσει στην επόμενη αναμέτρηση θα θεωρηθεί αποτυχημένος! Ας το σκεφτεί…


Σχολιάστε εδώ