Δικτυακό ραδιόφωνο από το protagon

Τρεις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του το www.protagon.gr έχει αρχίσει να «πατάει επιχειρηματικά» στα πόδια του και συζητά την επέκτασή του σε νέες δραστηριότητες. Το σάιτ ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη και είναι ουσιαστικά η πρώτη εταιρεία που ιδρύθηκε από δημοσιογράφους και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους είκοσι μετόχους της (θυμίζουμε ονόματα: Θεοδωράκης, Πανούτσος, Χούκλη, Τέλλογλου, Καμπύλης, Μαμαλάκης, Πετρουλάκης, Γιαννακίδης, Βούρβουλη, Βαγιάνη, Βιτάλη, Λαμπρία κ.ά., ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι Καμπουράκης, Χωμενίδης, Νεράντζης, Λακόπουλος).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι, η επισκεψιμότητα προσεγγίζει τους 500.000 χρήστες τον μήνα, με μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής και ανάγνωση αρκετών σελίδων. Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι συλλογικό και αξίζει να παρακολουθήσουμε πόσο θα αντέξει και θα παραμείνει λειτουργικό.
Οι μέτοχοι, προς το παρόν, δεν πληρώνονται. Παράλληλα, οι επώνυμες συμμετοχές προσελκύουν και άλλους που θέλουν να συνδεθούν με τη συγκεκριμένη παρέα και να δώσουν το στίγμα τους.
Επίσης, κάποιες φορές το σάιτ δείχνει να αδιαφορεί για την ειδησεογραφία, προτιμώντας να προβάλλει την άποψή του. Οικονομικά η εταιρεία βγάζει τα έξοδά της και σύντομα θα πληρώσει και τα πρώτα της μεροκάματα σε δημοσιογράφους που θα εργαστούν γι’ αυτήν. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται το ότι βρέθηκε χώρος που θα στεγάσει γραφεία, το δικτυακό ραδιόφωνο και οι υποδομές για τηλεοπτικό περιεχόμενο.


Σχολιάστε εδώ