ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΕΝΑ βήμα πριν από την… «έκρηξη» βρίσκεται –όπως πληροφορούμα– ο Γιώργος Σουφλιάς. Αιτία ο ισχυρισμός, επαναλαμβανόμενος τις τελευταίες ημέρες, του Γιώργου Αλογοσκούφη ότι για την κατάρρευση της οικονομίας ευθύνονται κάποιοι «κρατιστές» και «λαϊκιστές» που επικράτησαν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομίας. Εννοώντας κατά κύριο λόγο τους κ. Σουφλιά και Παπαθανασίου. Και ο μεν δεύτερος εξανίσταται σε κάθε ευκαιρία: «Μόνο αφελείς θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η οικονομία της χώρας ήταν μια χαρά και καταστράφηκε στους εννέα μήνες που ήμουν εγώ υπουργός». Ο δεύτερος ετοιμάζεται και θα απαντήσει όπου να ʼναι. Λαμβάνοντας υπόψη το σαρακατσάνικο ταμπεραμέντο του, μπορώ να προβλέψω το ύψος των ντεσιμπέλ που θα έχει η απάντησή του.
oΚΑΤΑ τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, στο υπουργείο Οικονομίας είχε συνταχθεί ένας κατάλογος με τους δημόσιους φορείς και τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να συγχωνευθούν-καταργηθούν. Ο κατάλογος περιείχε συνολικά 250 φορείς, οι οποίοι είχαν διοικητικά συμβούλια, 25μελή σε ορισμένες περιπτώσεις, με υψηλά αμειβόμενους κατά κανόνα συμβούλους, με ανύπαρκτο σε γενικές γραμμές έργο. Αυτόν λοιπόν τον κατάλογο βρήκαν στα συρτάρια οι της νέας κυβέρνησης και το παρουσιάζουν τώρα ως δική τους πολιτική πρακτική. Από την άλλη, στη Νέα Δημοκρατία θα δυσκολευτούν πολύ να πουν «όχι» σε μια… δική τους πολιτική απόφαση.
oΣΕ… «αδύναμο κρίκο» της Νέας Δημοκρατίας τείνει να εξελιχθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Οι διαδοχικές καταγγελίες για σπατάλες κατά τη θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού προβληματίζουν τη Ρηγίλλης, όσο κι αν ο ίδιος δηλώνει αθώος κι ότι υπάρχει «εκστρατεία συκοφαντίας» σε βάρος του. Συν τοις άλλοις, υπάρχει πάντα ο… κίνδυνος παρέμβασης της Δικαιοσύνης, οπότε θα πράγματα θα μπλέξουν. Από την άλλη, σε διάστημα ολίγων ημερών ο κ. Μαρκόπουλος είχε δύο «θερμά επεισόδια», την πρώτη με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και την άλλη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα κάποιο κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποθέτω διότι κανείς δεν πιστεύει ότι για τους «καβγάδες» ευθύνεται ο… κακός χαρακτήρας όλων των άλλων!
oΣΤΟ στόχαστρο των… κυνηγών κεφαλών που δραστηριοποιούνται εσχάτως στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει μπει η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου. Αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγορούν ότι παρασκηνιακά υποκινεί τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ επισήμως αμφισβητεί τους χειρισμούς της αρμόδιας υπουργού Κατερίνας Μπατζελή. Υποθέτω ότι είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η «μπρουτάλ» Τόνια προκειμένου να ξεπεράσει τη μεγίστη πίκρα της: Να βλέπει στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου την «αχώνευτη» Κατερίνα, η οποία ήταν τρίτη και καταϊδρωμένη σε αριθμό ψήφων στη Φθιώτιδα. Αλλά φευ, έτσι είναι τα πράγματα στην πολιτική: Ενίοτε οι «έσχατοι έσονται πρώτοι»!

oΣΤΗΝ κυβέρνηση όταν δεν διαβουλεύονται… συνεντευξιάζονται! Μακράν πρώτος στο σπορ της νέας εποχής ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος περνάει τη μισή μέρα του στα τηλεοπτικά στούντιο ή… «κρεμασμένος» σε κάποια ραδιοφωνική συχνότητα. Άξιος… συμπαραστάτης του ο παρακείμενος υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης. Μικρό δείγμα των επιδόσεών τους: Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και την Πέμπτη το πρωί στην κρατική τηλεόραση. Ενώ ο κ. Κουτρουμάνης Τετάρτη πρωί μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο και την επομένη στην… κρατική τηλεόραση! Προσπερνώ για ευνόητους λόγους τον πειρασμό να απαντήσω στο ερώτημα «πότε ακριβώς δουλεύουν;». Αρκούμαι στην επισήμανση κυβερνητικού βουλευτή ότι «έτσι όπως πάμε, το Ασφαλιστικό θα λυθεί στα τηλεοπτικά πλατό»! Καταγράφω πάντως την αισιοδοξία του ότι… ούτως ή άλλως θα λυθεί.


Σχολιάστε εδώ