από το Περιστύλιο…

«Συζητούσαμε όση ώρα ανέπτυσσε τις απόψεις του ο κύριος υπουργός για να δούμε με ποια παροιμία θα του απαντήσουμε. Αυτή που μας ήρθε έτσι πιο κοντά στο μυαλό, βλέποντας και την κυρία Κατσέλη, ήταν: “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
– «Σύντομη θα είναι η απάντησή μου και αντιλαμβάνεστε ότι θα επιστρατεύσω και εγώ μια παροιμία: “Άλλα αντ’ άλλα τα μεγάλα της Παρασκευής το γάλα”, επανήλθε ο Φ. Σαχινίδης.
– «Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα», απάντησε ο Μ. Κεφαλογιάννης.
Τη σκυτάλη πήρε ο Χρ. Παπουτσής: «Να μην ξεχνά ποτέ ο κ. Κεφαλογιάννης, διακεκριμένος Κρητικός, ότι “όφις έδηξεν Θεσσαλόν και απέθανεν όφις”. Προσέξτε, λοιπόν».
Στον χορό μπήκε και ο Μακεδόνας Θόδωρος Καραόγλου: «Μια που συνηθίσαμε να μιλάμε και με παροιμίες, ταιριάζει απόλυτα η παροιμία που λέει “άλλαξε ο Μανωλιός” -και δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Κεφαλογιάννη- “κι έβαλε τη σκούφια του αλλιώς”».
Το μυστήριο της παροιμίας Σαχινίδη επιχείρησε ανεπιτυχώς να λύσει ο θεσσαλός βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης: «Η παροιμία “τρία πλια και ένα τσιόνι” του κυρίου υφυπουργού απαντάται με μια άλλη θεσσαλική παροιμία που θα σας πω τώρα: “Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, δεν αλλάζει το χούι”». Κατά τον κ. Ροντούλη, χούι «της εταιρείας
ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία ΑΕ, είναι η υπερφορολόγηση των ακινήτων. “Τι έχεις Γιάννη μου; Τι είχα πάντα”. Ακίνητος στόχος τα ακίνητα. Τα πυροβολείτε διαρκώς, όπως πυροβολούν οι κυνηγοί τις ακίνητες πάπιες. Περί αυτού πρόκειται»…
Και πάλι δεν το καταλάβαμε, αλλά μάλλον δεν έχει σημασία…

Ζητείται βλαξ
Αδυναμία να καταλάβει τους λόγους που έφερε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη φορολογία των γονικών παροχών έδειξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αν το φέρατε για να μας πείτε τις παροιμίες της Θεσσαλίας, ευχαρίστως να το δεχθώ, έχετε χιούμορ», είπε στον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη και εξηγήθηκε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τους κυρίους της κυβέρνησης το εξής: Ψάχνουν για κορόιδα μ’ αυτό το νομοσχέδιο. Κορόιδα μπορεί να υπάρχουν, αλλά πλούσιοι και κορόιδα το θεωρώ αδύνατο. Σκεφθείτε, έναν που διαθέτει ακίνητη περιουσία 10.000.000 ευρώ και θέλει να την κληροδοτήσει στα παιδιά του. Είναι δυνατόν να είναι τόσο βλάξ να πάει να φορολογηθεί με το 10%, που βάζετε την κληρονομιά πρώτου βαθμού για τα παιδιά του, και να μη μεταβιβάσει αυτήν την ωραία ακίνητη περιουσία του σε μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ή και όχι διαχείρισης ακινήτων, με ένα ευτελές ποσό στο παιδί του, σχεδόν τσάμπα; Υπάρχει τέτοιος βλαξ; Τον αναζητείτε διά του νομοσχεδίου σας; Δεν θα τον βρείτε»!
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιος βλάκας (!) δύσκολα θα βρεθεί…
νΤο ευφυολόγημα του Θόδωρου Πάγκαλου ότι η κυβέρνηση είναι άλλου επιπέδου, είναι κυβέρνηση ΝΒΑ, σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καραόγλου. «Δεν θα σταθώ στο ότι εμένα προσωπικά ο κ. Πάγκαλος δεν μου θυμίζει τον Michael Jordan, μάλλον για πρωταθλητή του sumo μου μοιάζει, αλλά θα πω ότι μάλλον είστε μια κυβέρνηση ερασιτεχνικής ομάδας που δυστυχώς βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης»!
Και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης την είχε την καλή του την κουβέντα για τον κ. Πάγκαλο: «Τελικά, δεν ξέρω αν είστε κυβέρνηση NBA, όπως είπε ο κ. Πάγκαλος. Νομίζω ότι περισσότερο μοιάζετε με τον Ταλαιπωριακό και τον Βραδυποριακό – για να θυμηθώ τις γνωστές ομάδες των βετεράνων», είπε.
νΣε κρίση άγχους ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην ολομέλεια της Βουλής σε σχέση με τον δανεισμό της χώρας: «Ξέρετε η χώρα φέτος, όπως δημοσίως έχει πει η κυβέρνηση, θα δανειστεί 53 δισεκατομμύρια! Αν κάνετε τη διαίρεση, αυτό σημαίνει 154 εκατομμύρια την ημέρα! Την ημέρα, κύριε υφυπουργέ! Αυτό σημαίνει 6 εκατομμύρια την ώρα! Αυτό σημαίνει 101.000 το λεπτό! Στην ώρα που μιλάω, η Ελλάδα έχει χρεωθεί 1 εκατομμύριο ευρώ! Δανειζόμαστε 1.617 ευρώ το δευτερόλεπτο!»
«Τώρα που χτυπώ τρεις φορές τα δάχτυλά μου», συνέχισε, «κύριε υφυπουργέ, δανειζόμαστε πέντε χιλιάδες ευρώ! Μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση, οι δέκα ώρες συνεδριάσεως, σημαίνει ότι η Ελλάδα -και δεν είναι για γέλια- θα δανειστεί 80 εκατομμύρια ευρώ! Πώς θα βγούμε επάνω; Πείτε μου!»…
νΤα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια οι δύο συγκάτοικοι μάλωναν ποιος είναι ο καλύτερος θυρωρός για την πολυκατοικία, παρατήρησε ο υφυπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. «Για πεντέμισι χρόνια δεν άκουσα ποτέ τη μια οικογένεια να εγκαλεί την άλλη για τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στο δημοσιονομικό έλλειμμα», είπε.
Έσπευσε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ: «Κύριε υφυπουργέ, θα σας συνιστούσα ότι το καλύτερο που υπάρχει για τη δική σας περίπτωση είναι το Otil: το βάζετε στα αυτιά κι ακούτε. Εμείς δεν κάναμε κριτική τα δύο χρόνια στη Νέα Δημοκρατία; Εμείς δεν φωνάζαμε; Εμείς φωνάζαμε, εσείς κερδίσατε τις εκλογές». Τον συμβούλεψε μάλιστα ότι ως νέος άνθρωπος δεν πρέπει να θέτει θέμα οικογενειακής ευθύνης, γιατί οικογενειακή ευθύνη δεν είχε ούτε ο Χίτλερ!
νΠαραλίγο να το βρει από… πρακτιγράφο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Λεβέντης. Μία, αλλά επίμαχη λέξη που απαλείφθηκε από τα πρακτικά έφερε τον βουλευτή να υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την προστασία των δασικών εκτάσεων της Αττικής, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί εσωκομματικό θέμα στον Τύπο της επόμενης μέρας. Όπως εξήγησε, άρχισε κι εκείνος να αμφισβητεί τον εαυτό του, είπε «τι τέλος πάντων συμβαίνει», πήγε και πήρε το dvd, το είδε και το άκουσε, πήγε και στις υπηρεσίες που διαπίστωσαν και αποδέχθηκαν ότι έγινε λάθος και γράφτηκε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο αντί του λεχθέντος ότι ψηφίζει «παρών» στο νομοσχέδιο σύμφωνα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, σου λέει, μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις για άλλα πράγματα, αλλά όχι και γι’ αυτά τα οποία λέμε και τα οποία από λάθος κάποιας υπηρεσίας τα φορτωνόμαστε…


Σχολιάστε εδώ