Αποκλεισμένος και ο Δημ. Κολλάτος…

Και πριν… αλέκτορα φωνήσαι ιδού και νέο κρούσμα. Ο ασυμβίβαστος όλη του τη ζωή Δημήτρης Κολλάτος γύρισε σε ταινία τη Διαθήκη του ιερέα Jean Meslier, την οποία και παρουσίασε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
«Την ταινία», καταγγέλλει εγγράφως ο Δημήτρης Κολλάτος, «τη γύρισα χωρίς τη βοήθεια του ”Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου” που αρνείται να τυπώσει μια κόπια απαραίτητη για την προβολή της στις αίθουσες. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ λέγεται αυτό. Και έχουν μοιράσει χρήματα. Δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ στην οικογένεια του Παντελή Βούλγαρη, πατέρας, γιος και κόρη. Δεν ξέρω αν πήρε και η μητέρα, νομίζω ναι».
Τ’ ακούτε, κύριοι.
Υπάρχει όμως και συνέχεια.
Σ’ εποχή που υποτίθεται ότι υπάρχει… πλέρια δημοκρατία και ελεύθερη δυνατότητα έκφρασης λόγου και έργου, ο Κολλάτος δηλώνει ότι «ενώ είχε καλές κριτικές η ταινία, λόγω του θέματος δυσκολεύομαι να βρω αίθουσα»!
Τελικά για να φθάσει παντού η Διαθήκη του άθεου και κομμουνιστή ιερέα, την τύπωσε μόνος του ο Δημήτρης Κολλάτος σε βιβλίο, με τις Εκδόσεις «Αλέξανδρος», όπου είχε τυπώσει και το βιβλίο για τον αυτισμό «Αυτό το παιδί είναι μόνο του».


Σχολιάστε εδώ