Όπου θέλουν κτυπούν οι τρομοκράτες!

Μπροστά στα μάτια σας, χωρίς κανένας να πάρει χαμπάρι. Και όχι ότι κτύπησαν τον Ναό της Δημοκρατίας, που έσπευσαν με… ιερή αγανάκτηση κυβέρνηση, κόμματα και δημοσιογράφοι να καταδικάσουν.
Και το απέδειξαν άλλες δύο φορές μέσα στην εβδομάδα που πέρασε. Την Πέμπτη με την εισβολή με βαριοπούλες στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, που βρίσκεται στη Θεμιστοκλέους, δύο βήματα από την Ομόνοια, όπου τα έκαναν γης Μαδιάμ, και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο φυλασσόμενο υπουργείο Τύπου, δίπλα στο Πάντειο. Στέλνοντας μάλιστα τα χαιρετίσματά τους στον Χρυσοχοΐδη, ότι «ο αγώνας συνεχίζεται»!
Μόνο την ταυτότητά τους δεν αφήνουν για να διευκολύνουν τις Αρχές Ασφαλείας, την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρά τα απανωτά κτυπήματα, με πιο ακραίο την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, όπου έριξαν 100 σφαίρες κατά 6 αστυνομικών, δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν στον πυρήνα της νέας γενιάς των τρομοκρατών, που έχει άκρες στην παλιά, στη 17 Νοέμβρη.
Και αυτή η αδυναμία προδίδει το έλλειμμα πληροφόρησης που υπάρχει. Που κάθε άλλο παρά είναι άνευ λόγου. Είναι συνέπεια των αλλαγών -πογκρόμ τις είχε χαρακτηρίσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία- που έγιναν σε καίριες θέσεις της ΕΥΠ, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως και των πιέσεων για γρήγορα αποτελέσματα, όπως πολύ εύγλωττα κατέγραψε σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του έγκυρου αστυνομικού συντάκτη Βασ. Λαμπρόπουλου στο «Βήμα».
Δεν απέδωσε επίσης η έκκληση του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα… παιδιά να παραδοθούν με την υπόσχεση ότι θα έχουν ελαφρυντικά στη δικαστική τους αντιμετώπιση. Ούτε και η επικήρυξη με 600.000 ευρώ των «ληστών με τα μαύρα», που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία έχουν εμπλοκή και σε τρομοκρατική οργάνωση. Όπως επίσης δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα οι επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις μετά από κάθε χτύπημα ότι οι τρομοκράτες θα συλληφθούν.
Όλα αυτά δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία στην κοινή γνώμη. Όσο για τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά το κτύπημα στον Άγνωστο Στρατιώτη, απέναντι από τη Βουλή, ότι «δεν θα μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια στρατοκρατούμενη και αστυνομοκρατούμενη πόλη», κανένας δεν θέλει κάτι τέτοιο. Όμως πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσει ότι δεν μπορεί να περνάει κάποιος από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου και να αφήνει εύκολα μια τσάντα με βόμβα και να μη φοβάται ότι μπορεί να συλληφθεί.
Ευτυχώς που προειδοποιούν
Νέο τρομοκρατικό χτύπημα, αργά το βράδυ της Παρασκευής (περίπου στις 23.30) σε μια καλά φυλασσόμενη περιοχή, ήρθε ξανά και με δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει στον αρμόδιο υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ότι η τρομοκρατία έχει πολλά πλοκάμια και «κουβέντες της αντιπολίτευσης» περί Αθήνας που έγινε… Καμπούλ κάποια στιγμή γυρίζουν μπούμερανγκ…
Στόχος αυτήν τη φορά και πριν καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα απ’ το προηγούμενο χτύπημα στον περίβολο της Βουλής και μία μόλις μέρα μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Απ. Κατσιφάρα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (πρώην υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ), πίσω από το Πάντειο, μια καλά δηλαδή φυλασσόμενη περιοχή.
Το χτύπημα έγινε με βόμβα, που ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.
Προηγήθηκε τηλεφώνημα-προειδοποίηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER και ΑΝΤ-1. Ο νέος άνδρας που τηλεφώνησε προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο «υπουργείο Τύπου» και ότι «προσοχή, δεν είναι φάρσα», ενώ πριν κλείσει επεσήμανε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».
Επισημαίνεται ότι η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων έχει ενταθεί την τελευταία περίοδο, παρά τις στομφώδεις διακηρύξεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη περί πάταξης της τρομοκρατίας τώρα που ανέλαβε αυτός το αρμόδιο υπουργείο και θα ανατάξει τη «διαλυμένη» επί ΝΔ ΕΛΑΣ, την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ…


Σχολιάστε εδώ