Χάθηκε το κονδύλι του ΦΠΑ για τους παραγωγούς!

Με αγωνία περίμεναν οι 32 τηλεοπτικές εταιρείες παραγωγής το ποσόν των 2,8 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου για να πληρωθεί ο ΦΠΑ των 43 εκπομπών της ψηφιακής της ΕΡΤ για τις οποίες δεν υπάρχουν τα κονδύλια από την Κοινωνία της Πληροφορίας, ύψους 16 εκατ. ευρώ. Για να κινηθούν οι διαδικασίες και να βρουν άκρη οι εταιρείες παραγωγής, χρειάστηκε η παρέμβαση της Μάγιας Τσόκλη στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ λοιπόν πραγματοποιήθηκε συνάντηση και οι εταιρείες πληροφορήθηκαν ότι δεν υπήρχε το κονδύλι της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά ο ΦΠΑ θα πληρωνόταν με το ποσόν των 2,8 εκατ. ευρώ, το ποσόν αυτό δεν έφθασε στην ΕΡΤ επειδή κόλλησε στη Γενική Γραμματεία! Χάθηκαν οι ημερομηνίες εκταμίευσης επειδή στο αρμόδιο τμήμα είχαν άδεια εορτών οι υπάλληλοι.
Οι παραγωγοί πραγματοποίησαν σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα και σε επιστολή τους προς τον Πάνο Λουκάκο στην ΕΡΤ, την οποία απέστειλαν και στους υπουργούς Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, σημειώνουν: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί έως τις 20/1/2010 το τεράστιο ποσό που αφορά ΦΠΑ, ΦΜΥ και εισφορές στο ΙΚΑ.
Στο διάστημα υλοποίησης αυτών των παραγωγών, αρκετοί από εμάς αναγκασθήκαμε να δανειστούμε με επαχθείς όρους, να βάλουμε υποθήκες τα σπίτια μας, να ζητήσουμε πίστωση από συνεργάτες και προμηθευτές, βασιζόμενοι στη μεταξύ μας σύμβαση και στη ρητή διαβεβαίωση ότι θα έχουμε εξοφληθεί το αργότερο έως 31/12/2009». Τονίζουν δε ότι θα περιμένουν λίγες ημέρες για να λάβουν απάντηση και στη συνέχεια θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.


Σχολιάστε εδώ