Σκουπίδια εν όψει!

Έτσι την Πέμπτη με ανακοίνωσή τους διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο δήμος δεν τους επέτρεψε να κάνουν γενική συνέλευση την ώρα της εργασίας τους! Μάλιστα ζήτησαν να γίνει έκτακτη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον δήμαρχο Π. Φασούλα. Ο δήμαρχος τους δέχτηκε το ίδιο βράδυ και μέχρι τις 3 τα ξημερώματα συζητούσαν σε πολύ φιλικό κλίμα και χωρίς να προβάλουν κάποιο αίτημα. Το μεσημέρι της Παρασκευής όμως ανακοίνωσαν ότι θα… απέχουν το Σαββατοκύριακο από την εργασία τους, χωρίς λόγο και αιτία! Προφανώς αναφέρουν τη λέξη «αποχή» αντί για «απεργία» μια και αν απεργήσουν θα χάσουν τα δύο μεροκάματα που είναι και προσαυξημένα λόγω της αργίας, ενώ θα είναι και εκτεθειμένοι απέναντι στη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι η προηγούμενη απεργία τους, την περίοδο των εορτών, είχε κριθεί παράνομη!

Βέβαια η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τον Πειραιά στο έλεος των εργατών καθαριότητας και ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει να απαγορευτεί η κινητοποίησή τους αφού έχει κριθεί παράνομη.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους Πειραιώτες. Πολλοί κάτοικοι του κέντρου πήγαν την Παρασκευή το απόγευμα στον δήμο και έλεγαν ότι αν δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν, ας πάνε σπίτια τους και ας βρει άλλους ο δήμαρχος για να καθαρίζουν την πόλη! Δύο φορείς, εξάλλου, από το Φάληρο κι ένας σύλλογος από τα Καμίνια με ανακοινώσεις τους τονίζουν πως αν το Σαββατοκύριακο δεν καθαρίσει η πόλη, θα πάνε οι ίδιοι να πάρουν τα απορριμματοφόρα για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τη γειτονιά τους. Πολλοί κάτοικοι του κέντρου και της Καλλίπολης, επίσης με τηλεφωνήματά τους τόσο στον δήμο όσο και σε τοπικά έντυπα, τόνιζαν ότι αν συνεχιστεί η απροθυμία των εργατών καθαριότητας να δουλέψουν, θα πρέπει να ανατεθεί ο καθαρισμός της πόλης σε ιδιώτες! Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή εξετάζει ψύχραιμα την κατάσταση και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η πόλη καθαρή. Ήδη αλλάζει την ηγεσία της διοίκησης του τομέα καθαριότητας με την τοποθέτηση νέου και άφθαρτου διευθυντή, εγνωσμένων ικανοτήτων, ενώ θα εφαρμοστεί σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων για να φαίνεται ποιοι είναι παραγωγικοί και ποιοι… λουφάρουν!

Πάντως οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πειραιά αν συνεχίσουν για… ψύλλου πήδημα να αφήνουν την πόλη πνιγμένη στα σκουπίδια, θα έχουν αντιμέτωπο όλον τον κόσμο. Και αυτό πρέπει να το σκεφθούν.


Σχολιάστε εδώ