Πάλι πήγε νʼ αποδράσει ο Παλαιοκώστας!

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη το πρωί, όταν γύρω στις 9 με 10, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες, αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις φυλακές της Πάτρας. Στην αρχή οι φύλακες δεν του έδωσαν σημασία, όμως το ελικόπτερο συνέχιζε να πετάει γύρω από τη φυλακή. Ενημέρωσε η φυλακή το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Άραξου, και μετά της Ανδραβίδας, ενώ επικοινώνησε στη συνέχεια με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ρωτώντας αν ξέρει περί της πτήσης αυτού του ελικοπτέρου. Αν είχε δώσει σχέδιο πτήσης, αν γνώριζαν σε ποιον ή σε ποια εταιρεία ανήκει, αν είχε δηλώσει τους επιβάτες ή την αποστολή του όπως προβλέπουν οι κανονισμοί πτήσεων κ.λπ.

Η απάντηση ήταν αρνητική. Το ελικόπτερο ήταν άγνωστο, πετούσε προφανώς ως «πειρατικό» χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν και βέβαια ουδείς ήξερε κάτι.

Αυτό ήταν. Μόλις η διεύθυνση των φυλακών ενημερώθηκε ότι το ελικόπτερο ήταν άγνωστο και ως εκ τούτου ύποπτο, σήμανε επιφυλακή, χωρίς όμως να φανεί στους κρατούμενους ότι συνέβαινε κάτι, και ειδοποίησε αμέσως το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα άρχισαν διακριτικά οι έρευνες εντός και εκτός φυλακής για το νέο… κόλπο που είχε στηθεί.

Η τρίτη απόπειρα απόδρασης όμως του Παλαιοκώστα είχε ήδη περάσει στην ιστορία ως αποτυχημένη. Κι αυτό γιατί το ελικόπτερο που θα έκανε την… απαγωγή του βαρυποινίτη κρατούμενου δεν κατάφερε να πάρει τον Παλαιοκώστα γιατί «είδε» ότι εντοπίστηκε.

Να σημειώσουμε ότι η απόπειρα αυτή ήταν η πρώτη που επιχειρήθηκε σε άλλη φυλακή, γιατί όπως όλοι θυμόμαστε και οι δύο προηγούμενες, που είχαν πετύχει, έγιναν στον Κορυδαλλό. Η διαμόρφωση των φυλακών Πάτρας και τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν άφησαν περιθώρια στον Παλαιοκώστα για να κάνει… χατ τρικ.


Σχολιάστε εδώ