Μεταναστευτικά τινά

Απέκλεισαν ο Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση, με δηλώσεις της στις 13/01, κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες που ΔΕΝ προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ». Είχε προηγηθεί πρόταση νόμου της επικεφαλής των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί για τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες ΕΚΤΟΣ της ΕΕ. Σημειώνω ότι στη Γαλλία υπολογίζεται ότι ζουν 5.500.000 μετανάστες, εκ των οποίων τα 3.500.000 προέρχονται από χώρες ΕΚΤΟΣ της ΕΕ.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν σε χώρα της Εσπερίας, εδώ με περισσή βιασύνη (γιατί άραγε;) η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση του νομοσχεδίου της για τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου (αυτονόητη ΜΟΝΟ για τους προερχόμενους από χώρες της ΕΕ) και ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ σε μεγάλο αριθμό μεταναστών και λαθρομεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας. Με κάποια δε γελοία πρόφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επετέθη στον Α. Σαμαρά, χρεώνοντάς του το ρεύμα εισδοχής των κατοίκων της γειτονικής Αλβανίας το 1991-92, όταν ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ το ΚΑΘΕΣΤΩΣ Χότζα – Αλία (όπως όλα τα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Ευρώπης, συνέπεια του οποίου εκτός των άλλων ήταν να δημιουργηθούν μεταναστευτικά ρεύματα από τις χώρες αυτές προς τις δυτικές -όπως οι Πολωνοί πήγαν στη Γερμανία, έτσι και οι κάτοικοι της Αλβανίας ήλθαν στην Ελλάδα), και ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΣ τους ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ) με τους Αλβανούς. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ; ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ; Πάντως, είτε το ένα είτε το άλλο, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…
Να πούμε λοιπόν δυο λόγια για το τεράστιο αυτό θέμα: Κατʼ αρχάς, δεν υπάρχει καμία σύγκριση του μεταναστευτικού ρεύματος του 1991-92 με το σημερινό. Το ρεύμα εισόδου του 1991-92 ήταν κυρίως (εξαθλιωμένοι) Αλβανοί, Βορειοηπειρώτες και άλλοι γείτονες Βαλκάνιοι, τους οποίους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ άγρια διάφοροι συμπατριώτες μας τότε, εν συνεχεία δε το μεγαλύτερο ποσοστό τους ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ κατά κάποιον τρόπο στον τρόπο ζωής και στις συνήθειες των Ελλήνων, άσχετα αν ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ. Άλλωστε, οι γείτονες έχουν και κοινά πολιτιστικά μʼ εμάς στοιχεία, καθώς επίσης και τη δυνατότητα ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ Αλβανία αν τα πράγματα δεν πάνε καλά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ γιʼ αυτούς.
Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό το πρώτο μεταναστευτικό προς την Ελλάδα ρεύμα με το ανεξέλεγκτο σημερινό; Σήμερα φτάνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στη χώρα μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Γκάνα, τη Νιγηρία, ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ή ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ έχοντες με τον ντόπιο πολιτισμό. Η επένδυση και μόνο που χρειάζεται για να ενσωματωθούν (αν θεωρήσουμε ότι τούτο είναι εφικτό) οι νέοι, νόμιμοι και παράνομοι, μετανάστες στην ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι τεραστίου κόστους, χωρίς εγγυήσεις για το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, με την ανεργία στα ύψη, με τους δικούς μας νέους ανέργους ή ημιαπασχολούμενους, παρτ-ταϊμτζήδες και ντελιβεράδες, καθίσταται περίεργο έως και ΥΠΟΠΤΟ γιατί αυτή η ΕΜΜΟΝΗ σε νομιμοποιήσεις. Δεν θα γράψω σήμερα για την άλλη εκδοχή, του «Πολυπολιτισμού», και τις εντολές της παγκοσμιοποιημένης Νέας Τάξης. Τα έχω ήδη αναφέρει σε προγενέστερο σχόλιο και θα επανέλθω σύντομα.
Είναι προφανές ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των μεταναστών και λαθρομεταναστών και η απόπειρα να δοθεί σε μεγάλο αριθμό τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (παγκόσμια πρωτοτυπία όποιος περνά από τη χώρα ή πηγαίνει τρία χρόνια σε ελληνικό σχολείο (!) να γίνεται «Έλληνας»), πέραν των άλλων, ΔΙΑΛΥΟΥΝ τη χώρα. ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ τη ΔΙΑΛΥΣΗ της; ΠΟΙΟΙ μετατρέπουν την Ελλάδα από ΧΩΡΑ σε ΧΩΡΟ, όπως ΠΡΩΤΟΣ αναρωτήθηκα από αυτήν εδώ τη στήλη πριν από δύο χρόνια;


Σχολιάστε εδώ